Menu 

Iako deterdžent za suđe uglavnom koristimo za pranje suđe i eventualno pranje tvrdokornih mrlja na odeći on može biti od velike pomoći u raznim poslićima oko kuće. Donosimo vam nekoliko sjajnih saveta kako da koristite deterdžent za suđe.

Za pranje masnih mrlja sa garderobe. Kao što smo već napomenuli pomoću deterdženta za suđe možete skinuti masne mrlje sa garerobe. Jednostavno sipajte malo deterdženta direktno na mrlju, istrljajte i isperite vodom. Deterdžent možete koristiti na gotovo svim materijalima bez bojazni da će ih oštetiti.

Za čišćenje podova u kuhinji i kupatilu. Jednostavno sipajte malo deterdženta u kantu punu tople vode i za čas ćete dobiti jeftino i veoma efektno sredstvo za brisanje podova. Na ovaj način možete prati laminat, pločice, ali izbjegavajte drvene podove.

suđe

Vratite nakitu sjaj. Pomešajte malo deterdženta za suđe sa kiselom vodom ili sodom pa u dobijenoj mešavini operite nakit. Nemenjeno je za nakit od srebra i zlata, pozlata i bižuterija ne dolaze u obzir kao što ste i sami mogli pretpostaviti.

Za pranje češeljeva i četaka za kosu. Masne mrlje sa češljeva i četaka za kosu ćete najefektnije oprati pomoću deterdženta za suđe i tople vode.

Kao sredstvo za hvatanje i ubijanje voćnih mušica. Dodajte tri kapi deterdženta u posudu u koju ste sipali sirće. Deterdžent će razbistriti površinu što će privući mušice, povući ih i one će potonuti na dno.

Za pranje mrlja na tepisima. Jednu kašiku deterdženta razmutite u dve šolje tople vode zatim umočite čistu belu krpu u otopinu i njome istrljajte mrlju na tepihu ili tapaciranom nameštaju. Ponavljajte dok mrlja ne nestane.

Za brisanje kuhinjskih elemenata. Baš kao i suđe i kuhinjski elementi se često zaprljaju i na njima ostaju masne mrlje. Najefikasnije ćete ih prebrisati upravo pomoću deterdženta za suđe. Sipajte nekoliko kapi deterdženta u sprej flašicu napunjenu vodom. Poprskajte ormariće i prebrišite krpom od mikrofibera.

Za uklanjanje masnih mrlja sa betona. Ako ste betonski pod u garaži ili na prilazu ispred kuće uprljali sa uljem mrlju prvo pospite sodom bikarbonom zatim zalijte sa deterdžentom za suđe, izribajte pa isperite. Ponavljajte dok mrlja ne nestane.

Imate li vi neki trik kako koristite deterdžent za suđe?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar