Menu 

Nisu sve mame supermodeli i mnoge se teško oporavljaju posle poroda. Jedan od najvećih problema su, naravno, kilogrami. Predlažemo vam namirnice koje su idealne da sredite liniju i “pucate” od zdravlja.

Bademi

Lako vas zasite, odlična su grickalica i možete ih držati u kesicama u automobilu ili torbi. Bademi su dobri za probavu, ali i kod respiratornih poremećaja, kašlja, anemije, dijabetesa. A, uz to su fenomenalni za kosu i kožu.

Borovnice

Kombinujte ih sa pahuljicama ili žitaricama. Odličan su antioksidans i korisne mamama koje doje. Pune su vitamina i minerala – pune vas energijom.

Smeđa riža

Obrok sa smeđom rižom i, recimo, mrkvom će vas zasititi, a mnogo je zdraviji od krompira i testenine. Uz to pomaže vam da obezbedite najbolje mleko za vašu bebu.

Narandže

Vitamin C iz narandži vas štiti nakon poroda od mogućih prehlada i jača imunitet. Takođe, mame koje doje trebaju više vitamina C.

Špinat

Beba treba vitamina A i kalcijuma i tu je špinat, kao vrlo zdrava namirnica, “kralj”. Sa njim imate antioksidanse, a malo kalorija.

Voda

Obavezna u velikim količinama. Najprirodniji čistač vašeg organizma, hidratizira i čisti kožu. Držite bočicu vode uvek kraj sebe.

(Plus, pogledajte i ovih 10 pravila za lakše mršavljenje)

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar