Menu 

Beba bi trebalo da spava u prostoriji u kojoj je temperatura između 16 – 20 C, ali kad je napolju jako vruće potrebno je da preduzmete posebne mere da bebi ne bi bilo vruće dok spava.

Stručnjaci kažu da nije preporučljivo paliti klimu u prostorijama u kojima beba spava i provodi dosta vremena. Bebu nikako ne bi trebalo izlagati hladnom vazduhu iz klima uređaja. Tokom toplijih dana obavezno pripazite kako bebu oblačite kada je stavljate na spavanje, a mi vam donosimo nekoliko veoma važnih saveta.

Kako obući bebu tokom velikih vrućina

 

spavanje

Bebu oblačite u zavisnosti od toga koliko je vruće napolju. Na prvom mestu iz bebinog krevaca izbacite svu nepotrebnu posteljinu. Ako beba na sebi ima pelenu i preko pamučnu benkicu biće dovoljno da spava na čaršafu bez prekrivača i to ako je temperatura oko 24 stepena. Ako i dalje mislite da je previše toplo slobodno ostavite bebicu da spava samo u peleni.

Iz kreveca takođe izvadite sve plišane igračke da bi vazduh cirkulisao i da ne bibilo zagušljivo. U nekim prostorijama u stanu otvorite prozore tako da lagani povetarac dopire i do sobe u kojoj spava beba.

Kako sniziti temperaturu u bebinoj sobi

Pre spavanja bebinu sobu pokušajte rashladiti pomoću ventilatora i ne dozvolite da duva direktno prema bebi i uvek ga odmaknite što dalje od kreveca. Kada su noći jako vrele smočite nekoliko peškira i poređajte ih preko stolica i prozora u dečijoj sobi. Kako se budu sušili tako će lagano rashladiti vazduh.

 

Leti obavezno sklonite mušeme iz bebinog krevetića jer će bebi biti još toplije. Tokom dana spustite roletne i navucite zavese da sunčeva svetlost ne dopire. Ako beba zaspi u kolicima, često je prveravajte, jer se kolica jako brzo zagreju i bebi može postati zagušljivo. Leti nikako ne ostavljajte bebu da spava u automobilu u svojoj sedalici čak i ako je prozor otvoren.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar