Menu 

Ozbiljno, ko danas ima vremena za svakodnevno vežbanje? Porodica, posao, prijatelji i sve usputne obaveze, ostavljaju nam jedva vremena i za preporučenih osam sati sna. Gde da uguramo onda taj sat preporučene vežbe dnevno?

Vremena imate, stvar je organizacije. Pratite naše jednostavne savete i vežbanje će vam biti sastavni deo dana kao i pranje zuba ili umivanje.

Nedeljom napravite sedmični plan. Zabeležite sve, sastanke, dečije utakmice i vežbanje. Vreme provedeno u teretani tretirajte upravo tako, kao bitan sastanak ili priredbu vaših klinaca u školi/vrtiću.

Iskoristite vaše „pametne telefone“ da napravite listu obaveza. Sve organizujte i napravite da vam telefon zvoni kad je vreme za vežbanje.

Najbolje bi bilo, ako vam to dozvoljavaju obaveze da vam vežbanje bude prva jutarnja stvar koju ćete „otkačiti“ na svojoj listi. Istraživanja su pokazala da su ljudi kojima je vežbanje jutarnja rutina tu naviku puno uspešnije i redovnije obavljaju.

vežbanje2

Pronađite vežbe koje ćete moći raditi gde god se nađete. Neka to bude kombinacija vežbi za sve grupe mišića, koje kratko traju i koje sagorevaju puno kalorija. Kombinujte vožnju biciklom, burpees i mountain climbers… Upišite se na grupne časove aerobika, zumbe, plesa, negde gde ćete imati društvo. Ako se oslonite na nekog drugog manje su šanse da ćete zaboraviti na vežbanje.

Postavite si cilj. Ako imate cilj, više ćete se truditi. Neka vam cilj bude neki maraton ili da otrčite od kuće do posla. Zabeležite na kalendaru svaki put kad ste bili zadovoljni učinjenim i koliko ste kilometara istrčali.

Umesto da sa prijateljima idete na kafe i večere zakažite fitnes sastanke. Idite u šetnje, planinarenje, vožnju biciklom ili na neki sport. Mogućnosti je mnogo.

Ne palite socijalne mreže (ukoliko vam to nije deo posla) dok ne završite sav posao uključujući i vežbanje. Videćete koliko ćete viška vremena imati.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar