Menu 

Koliko puta vam se desilo da kući donesete pune kese svežeg voća i povrća koje nakon veoma kratkog vremena izgube svoju svežinu. Šta kažete da vam otkrijemo trik koji će produžiti svežinu vašim namirnicama?

dreamstime_s_33346370

TheMamasgirls blog je sajt koji vode tri sestre zajedno sa svojom majkom, a koji je prepun veoma korisnih saveta koji će vam olakšati održavanje domaćinstva, a tu ćete naći i mnoštvo ukusnih recepata. Tu smo pronašli i ovaj sjajni trik kako da sačuvate svežinu voća i povrća uz pomoć kuhinjskih ubrusa.

One tvrde da je najveći neprijatelj voća i povrća vlaga koja pospešuje trulenje voća i povrća, a dale su i sjajno rešenje.

Voće

Trudite se da voće ne perete unapred nego netom pre upotrebe, posebno delikatnije voće kao što je bobičasto (borovnice, maline, kupine…). Na taj način ćete im produžiti rok trajanja jer neće biti neželjene vlage.

salata

Povrće

Povrće je malo izdržljivije pa ga možete oprati pre nego ga spremite u ostavu ili frižider, ali ako ga operete moraćete ga obrisati, a mi imamo prečicu. Ključ je kuhinjskim ubrusima.

  • Povrće detaljno operite  i otresite od viška tečnosti.
  • Stavite povrće u vrećice koje se mogu zatvoriti.
  • Zajedno sa povrćem u vrećicu stavite i nekoliko kuhinjskih ubrusa.

I to je to! Stavite vrećice u frižider i pratite koliko dugo će ostati hrskavo.

Sviđa nam se
Autor
Trik za čuvanje voća i povrća
Datum
Ime
Čuvanje voća i povrća
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar