Menu 

Anksioznost je veoma česta pojava među populacijom. Svakodnevni stres i preterana briga su ono što neizbežno vode do anksioznosti. Mi vam savetujemo kako da se oslobodite anksioznosti jednom za svagda.

Uobičajeni simptomi anksioznosti su oslabljena koncentracija, nervoza, nemir, strah, napetost u mišićima, nesanica, mučnina, suva usta i vrtoglavica. Uzmite konce u svoje ruke i rešite se anksioznosti!

Kardiovaskularne vežbe. Većina nervoznih ljudi imaju mnogo adrenalina koga treba iskoristiti i lekari im uglavnom preporučuju svakodnevni kardio trening u trajanju od pola sata.

anksioznost2

Zdrave životne navike. Ovo je jednostavno nezaobilazna stavka u lečenju svih problema pa tako i anksioznosti. Dobar i kvalitetan san u kombinaciji sa zdravom ishranom sigurno će vam pomoći da odagnate osećaj anksioznosti.

Zaposlite mozak. Kad vas opsednu loše misli, pozovite prijatelja, čitajte knjigu, radite male kućne majstorije ili bilo šta što će vam odvratiti misli od loših stvari. Izađite napolje sa slušalicama u ušima i šetajte dok vam ne bude bolje.

Meditacija. Meditacija može kreirati značajne promene u mozgu, suzbijajući depresiju i oslobađajući od stresa. Možda će vam biti potrebno neko vreme dok ne usavršite tehniku, ali nikako nemojte odustajati.

Terapija. Ako izlaz ne vidite i mislite da si sami ne možete pmoći, potražite stručnu pomoć. Kognitivno-bihejvioralna terapija vas podstiče da prekinete panični ciklus misli i zaustavi uzbuđenje nervnog sistema.

Lekovi. Neka vam antidepresivi budu ona krajnja stanica ukoliko ništa drugo ne bude pomagalo.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar