Menu 

Akupunktura postaje sve popularnija, a muzičke i filmske zvijezde sve se više priklanjaju altrenativnim načinima liječenja. Akupunktura zaista djeluje, saznajte koje probleme pobjeđuje.

Olakšanje boli

Ovom metodom možete ublažiti glavobolju ili bol u leđima. Prilikom tretmana dolazi do lučenja endorfina, akupunkturskim iglama se stimuliše centralni nervni sistem, oboljeli osjeća olakšanje.

Imunitet

Neki dokazi ukazuju na to da ovaj tradicionalni tretman kineske medicine može ojačati imuni sistem i stvoriti kod pacijenta bolju otpornost.

Bijele krvne ćelije

Tretman izaziva povećanje alfa, beta i gama gobulina, što pomaže bijelim krvnim ćelijama da se lakše bore protiv infekcije i da proizvode više imunih antitijela.

Odvikavanje od droge

Akupunkturi kao novoj vrsti detoksa se ovih dana poklanja sve više pažnje. Pokazalo se da tretman može pomoći kod insomnije, smanjenja ovisnosti i smanjenja stresa. U mnogim klinikama u Americi već se koristi detoks akupunkturom u slučajevima ovisnosti o drogama, alkoholu ili cigaretama.

Mišićno-koštani poremećaji

Kineskom metodom liječenja se opuštaju mišići. Zato je postala popularna među sportistima, jer se pokazala dobrom kod liječenja povreda, boli i za brži oporavak.

Menopauza

Tipični simptomi menopauze su znojenje, naleti vrućine, nesanica, promjene rasploženja i slično. Neka istraživanja su pokazala da se oni mogu kontrolisati sa sa akupunkturom.

Da li biste se vi podvrgnuli akupunkturi? Vjerujete li u alternativne načine liječenja?

Sadržaj
Ime
Damir Knezevic
http://lifepressmagazin.com
Autor
Autor
Life Press Magazin
Life Press Magazin
Belgrade, Serbia,
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar