Menu 

Jeste li se ikada zapitali koja je razlika između dnevnih i noćnih krema za negu lica. Treba li da se odlučimo samo za jednu ili da koristimo obe? Saznajte sve što ste hteli znati.

Za početak važno je napomenuti da ste tokom noći mirni, ne pomerate se, opušteni u mračnoj sobi, telo se oporavlja od dnevnih aktivnosti. S druge strane danju ste aktivni, napolju i svoje lice izlažete štetnim uticajima ko što su sunce, vazduh i zagađenja. Kad nam je krema onda potrebnija?

Dnevne kreme

Glavni zadatak krema koje koristimo danju jeste da kožu štite i da blokiraju uticaj svih štetnih elemenata kojima smo izloženi u toku dana. Kreme namenjene dnevnom korištenju u sebi obično sadrže zaštitu od sunca. Pošto se obično nanose ispod šminke dnevne kreme su ređe i lakše, a postoje i one koje u sebi sadrže pigment pa mogu zameniti puder kao što su mega popularne BB i CC kreme za lice. One vam daju zaštitu, hrane lice, a služe i kao podloga za šminku.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-woman-applying-cream-face-young-beautiful-night-her-bathroom-image36863387

Noćne kreme

Umesto sastojaka koji štite i blokiraju noćne kreme su uglavnom bogate sastojcima koji oporavljaju i obnavljaju kožu kao deo noćne misije tela da se odmori. Sastojci koji oporavljaju kožu kao što je retinol ponekad mogu kožu učiniti osetljivijom na sunce tako da ono što nam koristi noću, danju može da šteti. Noćne kreme su obično gušće jer je potrebno da nadomeste svu tečnost iizgubljenu tokom dana i kožu lica dobro hidratizuju. Noćne kreme nisu pogodne da se nanose ispod šmiinke.

Koju kremu koristiti? Ako zaista pazite na negu lice, savršeno bi bilo da koristite i jednu i drugu kremu, ali ako morate birati onda obavezno izaberite jednu dnevnu kremu koja u sebi sadrži zaštitu od sunca da vas štiti tokom dana.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar