Menu 

Tumačenje snova nije nauka na koju se možete osloniti, ali neki snovi u trudnoći imaju svoje objašnjenje – razotkrijte šta znače.

Često se događa da i one buduće majke koje nikada nisu sanjale (odnosno nisu pamtile snove) u trudnoći sanjaju maštovito, burno, a ponekad i luckasto. Pored neobičnih, a ponekad i smešnih snova postoje i oni, takoreći, standardni, koji mogu biti znak stresa, opterećenosti, straha, …

Početak

U prvim mesecima trudnoće većina žena je opterećena strahovima – da li će sve biti dobro, da li će beba biti zdrava, da li će ona biti dobra majka, da li je spremna na ovo i slično. To se, naravno, održava na snove.

Recimo, veliki broj žena je prijavio da su sanjale da su rodile već veliku i obučenu bebu od oko, recimo, 3 do 7 godina. To bi moglo da znači da se plašite početnog perioda, da li ćete znati da se brinete sami o bebi, pa priželjkujete da ona odjednom brzo poraste. Mada, može da znači i da se žena plaši da će propustiti sve one divne momente bebinog odrastanja, da će oni proći “u sekundi”, jer će se ona morati brzo vratiti na posao i biće zatrpana obavezama.

trudnica spava

Sanjanje “na veliko” je takođe često – veliki kamion ili zgrada. Ako sanjate da vozite veliki kamion, traktor ili autobus to obično ima veze sa tim što se plašite osećaja nezgrapnsoti i nespretnosti koji tek počinje. Ili počinje strah od kilograma.

A velike zgrade ukazuju na to da je žena svesna da ona u svom telu pravi veći prostor za bebu i želi da to bude “lepa, široka i udobna zgrada, soba”.

Drugo tromesečje

U ovom periodu se javljaju snovi o životinjama, o kojima se obično brinete, ali i one koje možda nikada niste u živo videli. Ako sanjate sisare ili čak neke vodene životinje moguće je da, kako smatraju neki psiholozi, razmišljate o evoluciji čoveka vezano za razvoj deteta u vama.

Ako sanjate da rađate životinju – ne plašite se. To nije ništa strašno. Jer najbliže majčinstvu što su nove majke imale je kućni ljubimac. Znate kako da se brinete o ljubimcu, ali vam je beba nepoznat teren, pa zato na neki način kroz snove pokušavate da se umirite.

trudnoca snoviMožete sanjati i da rađate vanzemaljca. Takođe, ništa neobično. Za nove majke beba koja raste u njima je stranac, koji obuzima njihovo telo. Uz to često u snovima taj vanzemaljac izgleda kao slika bebe sa ultrazvuka.

Drugo tromesečje je puno i snova o aferama – ili vi varate partnera ili on vas. To je obično povezano sa ženinim strahom da više nije privlačna. Želi da bude i dalje atraktivna, privlačna i mužu i drugim muškarcima.

Zadnje tromesečje

Snovi mogu postati još burniji. Sanjate da idete na nepoznatu destinaciju, put je pred vama. Naravno, u stvari reč je o putu koji vas čeka, porođaju i odgajanju deteta, koje će biti vaš najvažniji put u životu.

U vremenu iščekivanja može se dogoditi da sanjate da bebu vadite iz stomaka i da je vraćata unutra. Preplašeni ste, želite da znate da li je sve dobro, da li beba dobro raste. Ovi snovi su česti kod žena koje su već jednom izgubile dete.

Kakve ste vi snove imali? Da li ste razmišljale o tome šta znače?

Pročitajte i Trudnoća i problemi sa spavanjem.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar