Menu 

Saznajte kako da utvrdite da li ste trudni bez pravog testa za trudnoću. Postoje sigurni pirodni načini – “domaći testovi”.

Postoje žene koje ili nisu u mogućnosti da ga kupe što pre ili se srame kupovine testa za trudnoću. Čak i da nemate poseban razlog verujemo da ćete vam biti zanimljivo da pročitate koji su to načini da utvrdite da li ste tudni. Poprilično su jednostavni, a metode su više nego zanimljive – često uključuju maslačak, izbeljivač, pastu za zube, …

Trebate imati na umu da ovi testovi za trudnoću nisu u postotku pouzdani kao oni koje nabavljate u apotekama, ali mnoge žene veruju ovim metodama, dok su druge poprilično sumnjičave. U svakom slučaju priča je poprilično zanimljiva.

testovi za trudnoću

Maslačak

Reč je o jednom od najpopularnijih prirodnih testova za trudnoću. Potrebno je da uberete listove maslačka, da ih rasečete i stavite u plastičnu posudicu. (Bitno je da su celo vreme sklonjeni od sunca). Posudicu napunite svojim urinom, pokrijte tečnošću listove u potpunosti. Proverite rezultat nakon 10 do 20 minuta – ako listovi imaju crvenkaste tačkice onda trudnoća postoji.

Pasta za zube

testovi za trudnoćuOvo je jedan od najlakših metoda, jer svi, naravno, imamo pastu za zube u kući. Samo u posudicu uspite malo paste za zube i svoj jutarnji urin. Ako se pojavi plava (ili tek plavičasta) boja verovatno ste trudni.

Izbeljivač

Koristimo ga za izbeljivanje odeće, ali može poslužiti i za utvrđivanje trudnoće. U posudu sa vašim jutarnjim urinom stavite malo izbeljivača. Promešajte, a ako se počne pojavljivati pena ili balončići moguće je da ste trudni. Najbolje je da neko drugi obavi ovaj zadatak za vas, jer isparavanja izbeljivača mogu biti štetna u trudnoći.

Sigurnost

Dok obavljate ove testove pazite posebno na svoju sigurnost. Obavzeno posetite lekara bilo da su testovi pokazali pozitivan ili negativan rezultat. Ovi testovi su poprilično pouzdani, ali ne i kao standardni, dok ćete najbolju potvrdu dobiti od svog ginekologa.

Piši!
Širi dalje!
3 komentara
  1. Arielj

    Jelena, niste trudni, ali imate neki zdravstveni problem, obavezno posetite ginekologa!

  2. Jelena

    Da li je moguce da se zatrudni bez seksualnog odnosa. Menstruacija mi vec kasni mesec i vise dana a nisam imala seksualne odnose nikad u zivotu

  3. Etica

    Cao imam jedno pitanje.. uradila sam to sa izbeljiwacem i pojawila se pena a i baloncici jer moguce da sam trudna?? Molim was ogowor

Napišite komentar

Vodič za Mame