Menu 

Naučite decu da recikliraju i naprave sami svoje igračke. Kao prvi projekat može poslužiti ovaj tutorjal – sova od plastične flaše.

Ideju smo pronašli na blogu Craftberrybush. Na ovom blogu upozoravaju da broj plastičnih flaša na otpadima raste. Navodi se da je postotak od 53 odsto recikliranih flaša iz 1994. pao na 19 odsto 2003. Jednostavnim recikliranjem svako od nas može doprineti održavanju naše planete čistom. (Još ideja pronađite u tekstovima , Kreativnost na delu – napravite luster od plastičnih kašičica).

sova flasa 2

Lucy sa pomenutog bloga predlaže da izradite ovu sovu koja može, ako je okrenete naglavačke, poslužiti i kao vaza.

sova flasa 4

sova flasa 3Potrebna vam je velika plastična flaša od dve litre, boje za plastiku i makaze. Sam vrh i sredinu plastične flaše bacite kada je isečete skalpelom ili makazama kao na slici. Potreban vam je donji deo i deo koji se nalazi ispod čepa. Donji deo će biti glava sove, a gornji telo.

Sastavite dva dela tako što uklopite jedan u drugi, a ako je potrebno pričvrstite ih i lepkom. Sovu nacrtajte uz pomoć četkica (tankih i debljih) i boje za plastiku. Ostavite da se osuši i vaš mali projekat je završen. Još ideja kako da iskoristite flašu na ovaj način pronaćićete na pomenutom blogu.

sova flasa 5

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar