Menu 

Kada organizujete neku svečanost ili proslavu nadstolnjaci su obavezni. Bez njih stolnjaci izgledaju tako prazni. U ovom slučaju kreativnosti nema kraja. Pogledajte ideje.

Nisu više obavezni samo obični nadstolnjaci veselih boja. Danas ih prave od kamenčića, daščica, cveća i raznih drugih materijala. Ukoliko želite nešto novo, neobično, kreativno na svom stolu, a da opet ne preterujete i ne donosite vagon šljunka u kuću, pokušajte sa ovim predlozima. Ove nadstolnjake je tako lako napraviti.

nadstolnjak11. Spojite 6 do 10 debljih komada užadi, iste dužine, jedne pored drugih, ušijte ili zalepite jačim lepilom da formiraju neobični nadstolnjak. Ovo je odlična ideja ukoliko kuću dekorišete u mornarskom stilu.

2. Trokutići duginih boja su odličan ukras za dečije rođendane. Stavite ih i na sto. Izrežite trokutiće (u obliku jednakokrakog trougla) od istog materijala, ali različitih boja (narandžasta, žuta, zelena, plava, crvena) i lepite ih na obični komad tkanine (koja predstavlja osnovu za nadstolnjak) jedne do drugih – spajajte “krakove”.

3. Nadstolnjak od stare knjige je tako romantičan. Preporučujemo ga za stolove u vrtovima ili na balkonima. Najbolje ća vam poslužiti knjiga požutelih stranica. Iskidajte ili izrežite stranice (pazite da ih ne oštetite). Poredajte ih jedne do drugih da formiraju nadstolnjak i zalepite providnom samolepljivom trakom i to na onom delu koji se neće videti. Da bi ste još bolje ukrasili vaš novi stolnjak, rubove možete obraditi dekorativnim bušilicama za papir. OVDE zavirite kako da napravite saksiju od stare knjige.

4. Izrežite komade materijala u nijansama zelene, smeđe, žute i narandžaste u obliku listova. Spajajte ih ušivajući za krajeve, kao da formirate grančicu sa listovima (detaljnije pogledajte u galeriji).

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Domaća supa protiv prehlade, med protiv kašlja, šećer protiv štucanja… Je li i vama baka savetovala slične mere opreza? Piši! Širi dalje!