Menu 

Ako ste opsednuti čistoćom, razmislite da li je vašem partneru lako živeti sa vama. Živeti sa čistunicom u vezi možda ima više nedostataka nego prednosti.

Vi se možda osećate kao vredna Pepeljuga i mrzite što on ne ceni vaš trud, ali da li ste se zapitali da li preterujete, da li je to previše, da li je za njega pojam čistoće nešto malo drugačiji?

Obično se nađete u situcaiji da ne znate baš šta da uradite: da zanovetate zbog toga što mu po 6555. put sklanjate čarape ili da ne kažete ništa. Obično kažete nešto ili mnogo toga i postajete zanovetalo.

sa čistunicom u veziPromene

Neke stvari morate prihvatiti, jer ćete se pretvoriti u pravu čangrizavicu i vaša veza će početi da vene.

Vaš dom nikada neće biti čist onoliko koliko vi želite.

Bez obzira koji muškarac bio u vašem životu, svaki će za vas (ako ste čistunica) biti aljkav i onda zaista nema smisla da se iskaljujete na njemu.

Nekada mu morate pokazati (primorajte se) da i vi imate “aljkav dan”. Opustite se i onda nakon nekog perioda razgovarajte sa njim. Kažite mu da su vam neke stvari bitne (ali ne preterujte) i da vam treba pomoći.

Strategije

Naravno da vam nećemo reći da sve pustite i zapustite, ali savršeno čist dom ne postoji, a ako postoji, onda najverovatnije u njemu i nisu “najčistiji” odnosi među članovima porodice.

Važno je da razumete da i vi i vaš partner dolazite iz različitih okruženja i da ste odrastali u različitim porodicama. Vi želite da on razume koliko je vama čistoća važna, ali i vi morate razmisliti o tome koliko njemu nije. Morate problem sagledati realno. Razmislite da li vi preterujete ili je on previše aljkav ili oboje morate da malo promenite stvari.

Takođe, on možda učestvuje u čišćenju i organizaciji, ali na drugačiji način. Ne možete ni da narušavate njegov sistem organizacije, posebno ako se radi o njegovoj radnoj sobi ili garaži.

sa čistunicom u vezi

Razgovarajte sa partnerom, pokušajte da mu objasnite da su neke stvari bitne kada je čišćenje u pitanju, da morate podeliti poslove. Ili odredite dan za zajedničko čišćenje i dan kada nećete gotovo ništa raditi.

Možete takođe da mu date komadić prostora da bude aljkav do mile volje – preuređen podrum ili ljetnikovac gde će se družiti sa prijateljima i gledati utakmice.

Piši!
Širi dalje!

3 komentara
  1. Sasa

    Bakterije i virusi vrebaju treba voditi racuna o higijeni ali nisam za to da se zivi u sterilnim uslovima.

  2. Srdjan M.Mandich

    tt74sAaaairesdxfpr[yuuhyad

  3. Milja Rastović

    Volim čistoću ali ne pretjerujem..ali od moje prijateljice muž je grozan, nikad mu nije dovoljno čisto i time izluđuje svoju ženu…I muški nekad pretjeruju a ne samo žene…;)

Napišite komentar