Menu 

Radovi u bašti koji treba da se obave u kasno leto i ranu jesen teško da se mogu nazvati nekim teškim radom.Ipak mnogo je sitnica koje je neophodno odraditi pre zime i zato zasučite rukave i pregledajte našu listu septembarskih radova u bašti.

Da biste sredili baštu u septebru treba da uradite sledeće posliće:

Jesen je sjajno godišnje doba za sadnju, ima više kiše, a zemlja je još uvek topla. Zsadite korenje biljaka koje će biti spremne za proleće.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-happy-woman-gardening-bush-fall-backyard-kneeling-clippers-autumn-hobby-pruning-image33531125

Očistite uvelo i bolesno lišće sa cveća kao što su ruže i božuri. Bolesno lišće nikako ne koristitite za kompost.

Testirajte zemljište. Ako testirate zemljište u jesen moći ćete ga bolje pripremiti za proleće i po potrebi dodati potrebne hranjive supstance.

Razdvojite biljke koje cvetaju na proleće kao što su irisi i jagorčevina i sve ostale biljke čije cvetove očekujete tek na proleće.

Pored liste poslove koje obavezno treba da odraadite tu je i lista onoga što nikako ne bi trebalo da radite u bašti tokom jeseni. Pa, krenimo redom.

Nemojte rezati ostatke i stabljike biljaka poput suncokreta i ostalih čijim semenkama se ptičice hrane tokom hladne zime.

Nemojte uklanjati panjeve i mrtvi sloj zemlje već ih ostavite da se na njima skupe insekti koji rade u našu korist kao što su paukovi, bubamare i pčele da tu prezime.

http://www.dreamstime.com/stock-photography-raking-leaves-remove-leaves-gardening-image29387002

U jesen nikako nemojte saditi magnolije, brezu, jelu, ginko ili ukrasne kruške.

Ostatke biljaka nikako nemojte bacati u smeće, zavežite ih u posebne vreće i ostavite da se razgrade tokom zime, a kasnije ih iskoritsite kao pokrivač za biljke.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Saznajte

Stikeri, naljepnice, samoljepljive trake ostavljaju iza sebe ljepljivu mrlju, koju je vrlo teško ukloniti. Evo par trikova koji vam mogu pomoći. Piši! Širi dalje!