Menu 

Pazite na ishranu, brojite kalorije, vežbate spavate preporučenih osam sati. Ali, pre nego kažete da vodite potpuno zdrav život pročitajte ovaj članak koji vam donosi navike koje većina žena ima, a da ne zna koliko su nezdrave.

Krenimo redom.

1. Nošenje uskih farmerki/hlača

Ma koliko popularne „mršave farmerke“ bi trebalo izbegavati u širokom luku jer one proizvesti mnogo problema u genitalnom području. Naime, veoma je čest slučaj da baš uske hlače budu uzrok gljivične infekcije kod žena zbog nekvalitete materijala, vrućine i vlage. Ako već ne možete da se odreknete uskih farmerki noću spavajte bez donjeg veša i dozvolite  koži da diše.

2. Visoke potpetice

One u sekundi naprave da izgledamo otmeno i sexi i teško da ćemo ih se ikad odreći, ali isto tako mogu izazvati mnoge zdravstvene probleme. Vrtoglavo visoke potpetice mogu promeniti način na koji hodate, izazvati bol u leđima i kolenima, skratiti mišiće i ukrutiti i odebljati ahilovu tetivu. Takođe posledica nošenja visokih potpetica mogu biti čukljevi i kurje oči zbog nepravilnog položaja prstiju. Tu su još i urastanje nokta kao i artritis stopala. Da biste smanjili rizik od nastanka ovih neugodnih stanaja preporučuje se da jedan dan nosite visoke potpetice, drugi dan malo niže, a treći dan potpuno ravne cipele. Koliko je nezdravo celo vreme bitu štiklama toliko je nezdravo iz visokih štikli skakati u baletanke.

Uzimanje kontraceptivnih pilula, ali nekorištenje prezervativa

Antibebi pilule vas štite od neželjene trudnoće, ali ne i od seksualno prenosivih bolesti. Ukoliko niste u stalnoj vezi prezervativi su obavezni i pored pilula sa kontracepciju.

Sočiva u boji

Većina žena bi da može na sebi promenila sve od boje očiju do oblika obrva. Problem je što je danas većina tih promena moguća i žene ih praktikuju ma koliko štetne bile. Jedna od njih su svakako sočiva za promenu boje očiju. Ovakva sočiva čija je namena isključivo kozmetička, a ne korektivna i koja možete kupiti bez recepta lekara nikako nemojte koristiti. Pored toga što mogu izazvati jake infekcije u krajnjem slučaju mogu izazvati slepilo.

Tamponi

Tamponi su veoma praktični za „one dane“ u mesecu, posebno leti, ali samo ako ih redovno menjate. Zvuči bizarno, ali kod mnogo žena se dešava da zaborave na tampon i on unutra ostane mnogo duže nego što bitrebalo, što može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme koje uključuju i po život opasne bakterijske infekcije.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Svako ko je bar jednom imao afte u ustima zna kolika muka mogu biti ove sićušne bele rane. Ne daju nam da jedemo, a ako su na nezegodnijim mestima čak nam je i pričanje otežano....