Menu 

Svi smo mi  svesni da uzimanje tableta za svaku sitnicu dugoročno gledano ima više štete nego koristi za naše zdravlje, ali opet to radimo iznova i iznova. Kada probate neke od prirodnih „lekova“ iz vašeg doma sigurni smo da više nećete tako često piti tablete.

Migrena

Ako patite od migrena probajte ih lečiti mirisima. Najlakši i najednostavniji način jeste da mirišete eterično ulje peperminta čim osetite da bi vas mogla napasti migrena. Pored mirisanja nekoliko kapi eteričnog ulja peperminta možete umasirati u slepoočnice. Pepermint ima antiuplana svojstva i umiriće vam nerve.

Nadutost

Čaj od maslačka ima veoma snažno diuretsko delovanje i pomoćiće vam da otpustite višak tečnosti koje vaš organizam zadržava. Maslačak takođe potpomaže razgradnju masti koje unosimo putem jela, a koje takođe izazivaju nadutost.

Bol u leđima

Bol u leđima ćete veoma brzo i efikasno otkloniti uz pomoć  ledenih kockica sa pepermintom.  Jednostavno na kockice leda nakapajte nekoliko kapi eteričnog ulja peperminta ili u vodu pre nego je zaledite nakapajte ulje i njima masirajte bolno mesto. Ovo je provereno dobar način za otklanjanje boli.

Bolno grlo

Za bolno grlo i kašalj veoma jednostavno možete napraviti sirup koji sigurno leči. Pomešajte ¼ kašičice kajenske paprike, kašičicu jabukovog sirćeta, dve kašike vode i kašiku meda. Uzimajte po potrebi.

Nesanica

Ako imate problema sa snom pre spavanja grickajte trešnje koje sadrže zdravu dozu melatonina koji nam pomaže da imamo dobar i miran san. Zamenite vašu standardnu večernju užinu malom posudom trešanja ili višanja i spavaćete kao beba.

Bol u mišićima

Verovali ili ne ovaj problem možete rešiti uz pomoć plavog sira koji deluje kao fenomenalna hladna terapija jer ublažava upalu i smanjuje napetost i bol u mišićima. Trljajte komadiće plavog sira uz bolni mišić i sigurni smo da ćete biti iznenađeni rezultatom.

Za oštećenu kosu koristite maslinovo ulje, a da vam koža lica bude glatka i svilenkasta napravite masku od majoneza.

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Vasilj

    Grickajte tresnjice…

Napišite komentar

Zdravlje

Poslednjih dana u medijima se pojavila vest da se u nekoliko gradova Bosne i Hercegovine pojavila epidemija malih boginja ili rubeole. Ako ne znate šta su male boginje, LifePressMagazin je tu da...