Menu 

Ako volite kafu iz aparata i često kupujete posebne filtere onda bi trebalo da znate načine kako da ih iskoristite, a koji nemaju veze sa kafom. Sigurni smo da će vam ovi saveti biti od velike koristi.

Verovali ili ne, filteri za kafu postoje više od sto godina i dobro je poznato da mogu poslužiti za još mnogo toga osim pripreme kafe. Mi vam donosimo savete kako da iskoristite filtere koji će vam zasigurno olakšati život. Ima ih zaista puno i zato krenimo redom.

Kao filter za fotoaparat. Ako volite da fotografišete, filteri vam mogu pomoći da vam fotografije ispadnu bolje i profesionalnije. Samo stavite filter preko blica kamere i na taj način ćete ublažiti svetlost.

filteri2

Da procedite vino. Ako vam je prilikom otvaranja flaše vina pukao čep i plašite se da su komadići plute završili u vinu, jednostavno sipajte vino u filtere za kafu. Pomoću filtera možete i obrisati vinske čaše da bi dobile poseban sjaj, bez dlačica od krpe.

Poklopac za hranu u mikrotalasnoj. Da biste sprečili da hrana prska po mikrotalasnoj tokom grejanja, napravite poklopac od filtera za kafu, pokrijte i nemate brige.

Za čišćenje kontrolne table u autu. Najbolji način da očistite kontrolnu tablu u autu od prljavštine i prašine jesu filteri za kafu. Jednostavno prebrišite bez upotrebe bilo kakvih sredstava.

Posuda za užinu. Ne morate više jesti grickalice direktno iz kese, a ne morate ni prljati suđe. Napravite improvizovanu posudu za grickalice od filtera za kafu, a kasnije ga samo bacite.

Kutija za ručak. Zapakujte ručak za poneti u filter za kafu. Jednostavno i praktično.

Za pakovanje finog porcelana. Ukoliko treba da zapakujete vaš posebni bakin servis, da biste sprečili ogrebotine, između svakog tanjira stavite filter za kafu da se ne sudaraju tokom transporta. Filter je bolje koristiti nego novine jer zasigurno neće ostaviti tragove.

Držač za varjače. Da ne biste prljali radne površine i dodatno suđe tokom kuvanja, neka vam filteri polsuže kao držači za varjače i ostali pribor koji vam služi za mešanje.

Podloga u kutijama a kekse. Limene kutije za kekse znaju biti oštećene i po sebi imati zarđale delove, poebno ako su nešto starije. Da biste sprečili da keksi dođu u dodir sa tim zarđalim delovima, dno kutije obložite upravo filterom za kafu.

Za čišćenje svih vrsta ekrana. Da biste bez bojazni od ogrebotina očistili vaše tablete, laptopove, televizore, monitore i telefone jednostavno ih prebrišite filterima za kafu i vratite im sjaj bez straha od ogrebotina.

Za manje posekotine i ogrebotine. Krvarenje manjih ranica od brijanja i ogrebotina ćete najlakše zaustaviti pomoću malog komadića filtera za kafu. Mnogo je korisnije od toalet papira ili papirnate maramice.

Napravite padobranca. Ako vaši klinci nemaju ideja za igru iskoristite filter za kafu i napravite padobran za omiljenu akcionu figuru vašeg deteta. Jednostavno izbušite četiri rupice na filteru, zavežite četiri končića pa ih zakačite sa igračku i dajte detetu da baca sa balkona.

Za čišćenje noše. Da biste si olakšali čišćenje dečije noše, jednostavno je obložite filterom za kafu, a nakon što dete obavi nuždu, skupite i bacite u wc šolju jer se rastvara u vodi i neće izazvati zapušenje.

filteri

Napravite mirisne kesice. Skupite suve latice cveća koje još nisu izgubile miris i zapakujte ih u filtere za kafu da napravite mirisne paketiće koje možete staviti u ormare i ladice sa garderobom. Filtere možete napuniti sodom bikarbonom u tom slučaju poslužiće kao dezodorans za smrdljive cipele. Jednostavno paketiće stavite u cipele preko noći i neugodni miris će do ujutro nestati.

Za poliranje cipela. Najbolji način da nanesete kremu za cipele jeste pomoću filtera za kafu. Polirajte cipele dok ne dobiju poseban sjaj.

Umesto kuglica vate ili blaznica. Lak za nokte umesto vatom bez problema možete skinuti pomoću filtera za kafu. Jednostavno otkinite komadić, natopite acetonom i to je to.

Jeste li već koristili filtere za kafu na neki od načina koje smo vam predložili?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar