Menu 

Predeo oko očiju je najosetljiviji na ljudskom licu i na njemu se uvek počinju pojavljivati one prve bore i borice. Mi vam danas donosimo recept za kremu koja zateže kožu oko očiju, a bez problema je možete napraviti sami. I što je najvažnije, stvarno deluje!

Na Primalyinspired blogu gde smo ovaj recept pronašli kažu da je ova kremica prepuna satojaka koji veoma blagotvorno deluju na predeo oko očiju i da deluje bolje od bilo kojeg kozmetičkog ili tretmana u spa centru.

Blagotvorni sastojci:

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-fruits-rose-hip-bag-worktop-image34048079

Ulje šipurka je jedno od najboljih ulja kad je u pitanju podmlađivanje kože i prodire duboko kroz sve slojeve kože gde regeneriše oštećene ćelije. Veoma je bogato vitaminom C, omega 3 i omega 6 masnim kiselinama kao i retinolskom kiselinom koja dokazano zateže i posvetljuje kožu. Pored toga potpomaže elastičnost kože, izbeljuje pege i ispucale kapilare.

Zeleni čaj sadrži kofein, veoma je bogat antioksidantima i ima antiupalno dejstvo. Kofein zateže kožu i sigurno ste čuli za anticelulitne tretmane na bazi kofeina, a to je zato jer je kofein diuretik i dehidrira masne ćelije.

Eterično ulje semenki šargarepe je veoma bogato antioksidantima, vitaminom C i vitaminom K te pojačava odgovor tela na UV zrake kojima je izloženo.

Eterično ulje lavande umiruje, zaceljuje i hidratizuje , a pored toga ima antigljivična, antibakterijska i antiseptična svojstva. I na kraju krajeva divno miriše.

Ulje slatkog badema je prepuno vitaminima D, E, B1, B2 i B6, kalcijumom, kalijumom i magnezijumom. Veoma je lagano i brzo se upija u kožu. Potpomaže zatvaranje pora što ujedno poboljšava čišćenje kože. Svakodnevnom upotrebom ovog ulja smanjićete tamne krugove oko očiju kao i ožiljke i pege.

Vitamin E je snažan borac protiv bora i zateže kožu.

Potrebni sastojci za kremu:

  •  ¼ šolje zelenog čaja
  • ¼ kašičice limunske kiseline
  • 1 kašika ulja semenki šipurka
  • 1 kašika ulja slatkog badema
  • ¼ kašičice vitamina E
  • 1 kašičica voska
  • 1 kap eteričnog ulja semena šargarepe
  • 3 kapi eteričnog ulja lavande

postupak

Skuvajte zeleni čaj. Vosak, ulje šipurka, vitamin E i ulje slatkog badema pomešajte u jednoj posudi i zagrejavajte na pari. U drugu posudu, takođe na pari dodajte zeleni čaj i limunsku kiselinu. Zagrejavajte obe mešavine dok se vosak ne rastopi i dok ne postignu jednaku temperaturu, a nakon toga čaj uspite u uljnu mešavinu i mešajte uz pomoć električnog miksera dok ulje ne prestane da se odvaja od vode, a to će trajati od 30 minuta do jednog sata. Svakih deset minuta proveravajte da li je ulje prestalo da se odvaja od dna posude.

Na samom kraju kad ste dobili kremu uspite eterična ulja i sipajte kremu u posebnu posudicu sa poklopcem.

Male količine kreme nanosite svakog dana laganim utapkavanjem u predeo oko očiju.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar