Menu 

Svi se mi povremeno okrećemo nekim narodnim lekovima kad su u pitanju svakodnevne boljke koje ne zahtevaju medicinsku pomoć. Mi vam otkrivamo lekove za neke učestale bolesti, a za koje možda niste nikada čuli. Isprobajte ih sledeći put.

Ovi lekovi se posebno odnose na malu decu, ali bez problema ih mogu uzimati i odrasli, sigurno će imati jednako dobar efekat. Ovaj tekst pronašli sno na Howdoesshe blogu.

Proliv. Ako želite uspešno izlečiti proliv za kratko vreme treba da uzimate sledeće: rižu, banane, tost i sos od jabuka. U ovom slučaju tost mora biti od belog brašna.

7080345323_b520c0bfe7_z

Zatvor. Najbolji prirodni lek za zatvor je sigurno crni sladić ili bombone napravljene od njega.

Opekotine. U slučaju opekotina kao najefikasnija se pokazala mešavina sirćeta i sode bikarbone. Sipajte po jednaku količinu u posudu sa vodom, dok se ne počne stvarati pena pa stavite opečeni deo tela u neobičnu kupku. Zaista pomaže.

Infekcija uha. Bolove u uhu će olakšati topla obloga, ali napravljena od soli. Belu čarapu napunite krupnom morskom solju, dobro zavežite i stavite u posudu da se lagano zagreva. Naslonite na uho.

Glavobolja. Umesto tabletama glavobolju možete lečiti aromaterapijom i masažom. Razredite malo eteričnog ulja peperminta i/ili lavande sa kokosovim uljem i tom mešavinom masirajte čelo.

2059717160_4b6c5d1f84_z

Nicanje zubića. Na sredinu krpice stavite malo kašice od jabuke, pa urolajte i stavite u zamrzivač pa dajte bebi da gricka.

Bolno grlo. Probajte dobro provereni recept – napravite napitak od 1 šolje vode, 1 kašike soka od limuna i 1 ½ kašike meda. Pijte nekoliko puta tokom dana.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar