Menu 

Godinama unazad priča se o veoma lekovitim „slanim terapijama“ koje pomažu kod mnogih obolenja. Otkrivamo vam, šta je to, ustvari, slana terapija i gde se održava.

Slane sobe su imitacija prirodnih slanih pećina čija mikroklima veoma pozitivno deluje na ljudsko zdravlje i veoma je lekovita. U slanim sobama zidovi su obloženi solju, a čak je i vazduh zasićen česticama kamene soli. Vreme provedeno u ovim uslovima se godinama naziva slana terapija ili haloterapija. Glavna lekovita svojstva ovih soba su mikročestice aerosola, koje nakon mlevenja u posebnim generatorima ispuštaju kinetičku energiju. Posebnim mašinama se ispuštaju čestice aerosola, koje vazduh zasićuju mnogim lekovitim svojstvima. Koncentracija soli u ovakvim sobama za terapiju je mnogo veća nego u prirodnim slanim pećinama ili na moru, a znamo za šta nam sve morska klima godi.

 

Za šta je dobra slana terapija?

Slana terapija veoma povoljno deluje na simptome i uzroke astme, bronhitisa i hroničnih alergija, čisti disajne puteve, deluje antiupalno i antialergijski. Uz to, podiže nivo serotonina i reguliše nivo minerala u organizmu.

Čestice aerosola, koje su sastavni deo ovih terapija, sadrže gvožđe, kalcijum, magnezijum, bakar, cink i mnoge druge minerale. „Slanoj terapiji“ mogu da se podvrgnu, odrasli, deca i trudnice.

Piši!
Širi dalje!

7 komentara
 1. Marta Jakovljevic Skawianczyk via Facebook

  Svake godine idem u Poljsku.Wieliczka i Rabka su melem za pluca.

 2. Sanja Antonijevic Prodanovic via Facebook

  Vodila sam cerku u slanu sobu na 10 terapija zbog alergija,zaista su terapije dosta pomogle.

 3. Dragana Brzakovic via Facebook

  meni je prijao boravak u slanoj sobi,tako opuštajuće,prijatno,u svakom slučaju nije škodilo.Osobe sa hipertenzijom i karcinomom ne treba da borave u slanoj sobi,bar sam tako pročitala.

 4. Slavica Žilić via Facebook

  U Vitezu postoji slana soba, pomaže provjereno:::

 5. Stepanovic Ruzica via Facebook

  Meni pomaze mnogo za disne organe a koliko mi je poznato pomaze i kod drugih mnogih bolesti.

 6. Dobrila Makivic-Kulka via Facebook

  u Poljskoj se nalazi rudnik crne soli Wieliczka,kraj Krakowa,gdje se nalaze sale za dnevni boravak bolesnika,sportska dvorana,crkva itd…

 7. Miroslava Petkovic via Facebook

  to je zdravlje,svakako treba sebi priustiti

Napišite komentar