Menu 

Toplije vreme možemo slobodno nazvati i sezonom dijeta i mršavljena jer se manje-više sve žene užurbano pripremaju za leto i teže ka tome da što bolje izgledaju u kupaćem kostimu. Rešite se odpednutosti dijetama i poduzmite nešto da zauvek pretanete razmišljati o njima, a mi ćemo vam pomoći.

S

U kojoj god grupi da ste se pronašli slobodno vam možemo reći da ste opsednuti dijetama i treba što pre da se rešite svoje opsednutosti jer kao što ste i sami verovatno primetili i ne daje neke rezultate.

http://www.dreamstime.com/stock-image-diet-woman-image3686291

Recite stop!

Pokušajte prestati razmišljati o dijetama i koju novu ćete isprobati. Jednom za svagda treba da shvatite da dijete nisu ključ vaše dobre linije već zdrava, dobro izbalansirana ishrana. To ste sigurno čuli već milion puta, ali samo zato jer je istinito. Ukoliko u potpunosti promenite način na koji se hranite potrebe za dijetom neće ni biti.

Kada vam se po glavi počnu vrzmati loše misli jednostavno sami sebi naglas kažite stop jer negativne misli ni u kom slučaju ne pomažu samo nas vuku ka dnu i ne daju nam motivaciju.

Dokumentujte svoje misli

Počnite voditi dnevnik u kome ćete beležiti sve misli i osećanja koja vas podstiču da osećate potrebu da držite dijetu ili jednostavno koje vas navode da pomislite da treba da smršate. Nakon nekog vremena sigurno ćete primetiti da uticaj naslovnica magazina sa kojih vrište naslovi tipa „pokažite zavidnu liniju na plaži“, smršajte do leta“ sigurno imaju veliki uticaj. Ako vas ovakvi naslovi podstiču da razmišljate o dijeti treba da se zapitate zašto vam treba „savršeno telo“ samo leti. Dnevnik će vam pomoći da otkrijete koji su pravi razlozi zbog kojih razmišljate o dijetama, a kad tačno otkrijete u čemu je problem lakše ćete ga rešiti.

Nakon što otkrijete šablon koji vas navodi da se izgladnjujete, nakon nekog vremena ćete moći da si skrenete misli.

http://www.dreamstime.com/stock-image-woman-s-fingers-touching-her-body-parts-image11821731

Prihvatite sebe onakvima kakvi jeste u ovom trenutku

Malo je žena na svetu koje ne misle da treba da smršaju još samo dva kilograma da bi imale savršenu težinu, a nisu ni svesne da bi ti kilogrami bez ikakvih problema „otišli” ukoliko bi samo prestale biti opsednute njima. Pokušajte prihvatiti sebe, biti zadovoljne sobom kao majkom, drugaricom ili poslovnom ženom ne doživljavajte sebe kao samo nakupinu kilograma koju treba da sredite.

Budite zadovoljne sobom baš onakvima kakve jeste u ovom trenutku!

Članak
Naslov
Rešite se opsednutosti dijetama
Autor
Opis
padate li među one koji celu godinu ne paze šta jedu, nisu fizički aktivni pa se mesec dana pre godišnjeg odmora brže-bolje podvrgavaju restriktivnim dijetama ne bi li instant skinuli višak kilograma? Ili ipak pripadate vrsti ljudi koji su konstantno na nekim dijetama, isprobavaju sve što pročitaju, obično veoma kratko istraju, a kad dijeta završi, veoma brzo vraćaju kilograme pa onda kreću sve ispočetka?
Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Aleksandar

    Clean 9 je program koji je pre svega namenjen za Detoksikaciju tj. kao detoksikacioni program koji će vam pomoći da započnete svoj put ka zdravlju i željenim oblinama.
    Sa ovim programom, dokazano je u praksi, može se smanjiti čak i do 4 cm u obima stim što je za osobe koje imaju potrebu za većim skidanjem kilaže i regulisanja masnoća neophodno je da nakon korišćenje C9 paketa nastave sa korišćenjem paketa F.I.T. 1

Napišite komentar