Menu 

Zašto ono što nas čini srećnima u ranoj mladosti, u zrelijim godinama nam više nije od nikakvog značaja? Zvuči poznato? 

Jedna od praktično najtežih stvari vezanih za sreću jeste da je jasno definišemo. Šta sreća zaista znači i šta je ono što nas iskreno čini srećnima? Da li je to to osećaj zadovoljstava koje nam pričinjava ispunjen život sa jasno određenim ciljem?

vizija sreće

By: Graham

 

Doktorica Hajdi Grant Halvorson, nedavno je izdala veoma zanimljivu knjigu pod nazivom „The Atlantic“, koja govori kako njena vizija sreće s godinama postaje sve dosadnija. Kako je sada srećnom čine mirne subotnje večeri provedene u druženju sa knjigom, što bi joj kao 22-godišnjankinji bilo nezamislivo.

Šta se promeni, nedavno su pokazala istraživanja sprovedena nad više od 12 miliona ličnih blogova „običnih“ ljudi. Naučnici su putem analize tih blogova tražili dokaz kako se osećaj sreće s godinama menja. Malđi blogeri su sreću povezivali sa uzbuđenjem i ekstazom u situacijma kada se zaljube, napreduju na poslu ili se presele u novi grad.

Stariji blogeri su s druge strane sreću povezivali sa osećajem, mira, opuštenosti, olakšanja, ono što osetite kad otplatite kredit, pomirite se sa partnerom, pobedite bolest.

Definicija sreće se menja zato što se menja celokupan pogled na život.

Šta vas čini srećnima?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar