Menu 

Ako želite napraviti posebnu uspomenu koja će ujedno biti i ukras za vaše dvorište onda jednostavno morate napraviti ove betonske ploče sa otiscima ruku vaše dečice.

Svi roditelji bi da mogu na neki način sačuvali vreme kad su njihova deca bila mala, zato stvaraju uspomene, fotografišu, snimaju,… Jedan od načina da napravite lepu uspomenu jesu i ove ukrasne ploče čija smo uputstva za način izrade pronašli na Enchantedmommy blogu.

Potreban materijal

  • Cement
  • Voda
  • Ukrasni kamenčići, školjke, komadići šarenog stakla
  • Manja tepsija, oblika kojeg želite
  • Kanta za mešanje

U kanti izmešajte cemet u omeru koji je napisan na kesi sa cementom. Nakon toga cement izlijte u pripremljen kalup ostavite da odstoji 30 minuta pa krenite sa ukrašavanjem. Ako se nakon pola sata na površini pojavila voda, sklonite je pomoću kuhinjskih ubrusa pa sačekajte još 15 minuta pre nego krenete sa ukrašavanjem.

kamenje3

Na sredini ploče neka dete napravi otisak svoje ručice, napišite godinu i uzrast deteta pa sve ukrasite kamenčićima i školjkama.

Ostavite da se ploča stvrdne najmanje 48 sati i to na sobnoj temperaturi. Ako ostavite da se suši na jakom suncu verovatno će ispucati.

kamenje

Nakon 48 sati, izvadite ploču i stavite na željeno mesto u dvorištu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar