Menu 

Znate li šta je matična mleč? LifePress magazin vam otkriva sve što bi trebalo da znate o ovom lekovitom proizvodu.

Matična mleč je mlečni sekret koji proizvode pčele radilice, a sadrži minerale, vitamine, proteine i enzime. Kompozicija matične mleči varira od geografskog položaja i klime, a proizvod je dobio ime po tome što matičnom mleči, pčele radilice hrane i neguju maticu. U mnogim krajevima sveta matična mleč se koristi kao lek.

U Kini se ovaj proizvod pčela već dugi niz godina veoma uspešno koristi u bolnicama za lečenje infekcija, zatvora, hepatitisa, anemije i kao zaštita od štetnog zračenja.

dreamstime_s_15049360

Ovaj proizvod je bogat vitaminima A, B, C, D i E, a posebno vitaminima B5 i B6. Pored minerala i enzima tu je čak 18 vrsta aminokiselina koje sprečavaju razvoj bakterija i virusa.

Matična mleč se potrebljava za lečenje polenske groznice, bolesti jetre, pankreatitisa, problema sa spavanjem, PMS-a, čira na želucu, bolesti bubrega, lomova kostiju, simptoma menopauze, kožnih bolesti i povišenog holesterola. Matična mleč se koristi i kao univerzalni tonik za suzbijanje simptoma starenja kao i jačanje imuniteta.

Redovnom upotrebom matične mleči možemo trajno smanjiti holesterol, a ženema u menopauzi 12 nedelja korištenja ovog proizvoda pomešanog sa polenom cveća umanjuje neugodne simptome menopauze i poboljšava opšte zdravstveno stanje.

Lečenje matičnom mleči pokazalo je sjajne rezultate kod male dece koja imaju poremećaj u prehrani, a kao prirodni anabolik daje odlične rezultate kod ljudi koji osećaju slabost uzrokovanu starošću ili bolešću.

dreamstime_s_34347241

Neželjeni efekti

  • Matična mleč je u većini slučajeva sigurna za upotrebu ukoliko se ne koristi dugoročno. Može iazazvati ozbiljne alergijske reakcije kao što su astma i oticanje grla. Takođe, može izazvati krvarenje iz debelog creva u kombinaciji sa bolom u stomaku kao i krvavi proliv.
  • Ne postoji dovoljno informacija koje ukazuju na to kako matična mleč deluje ako se nanese direktno na kožu, ali ako se nanese na vlasište može izazvati upalu i osip.
  • Kad su u pitanju trudnice i dojilje, nema dovoljno informacija kako matična mleč utiče na njihova stanja, ali nemojte rizikovati i u ovom periodu vašeg života.
  • Ukoliko patite od astme ili alergija matična mleč može uzrokovati ozbiljne zdravstvene reakcije i nemojte je koristiti.

Preporučuje se da dan započnete kašikom matične mleči, a u apotekama mogu da se nabave i razni suplementi na bazi ovog pčelinjeg proizvoda. Pre bilo kakve upotrebe matične mleči posavetujte sa sa svojim lekarom.

Piši!
Širi dalje!
2 komentara
  1. Boce

    Nisu škodljivi za čoveka, ali nema dokaza i da su korisni u lečenju.

  2. MIhailo Subotic

    Postovani videci Vas sajt o maticnom mlecu,uzek slobodu da Vas upoznam sa dva primorska bikjna proizvoda jedan je ekstrakt koji trenutno unistava virusno oboljenje herpes sinplex bez recediva i caj istogt porekla koji izlecuje hemoroide takodje bez recediva,oba su ispitana u Gradskom zavodu za javno zdravlje u Beogradu kao neskodljivi za ljudsku upotrebu.U savremenoj farmaciji nepostoje delotvorni lekovi koji lece ova dva oboljenjja.Vec niz godina pokusavam da plasiram ova dva proizvoda kao Srpski brend ali nemam razumevanja,ako mi pomognete da oni ugledaju svetlost dana bicu spreman na svaki dogovor?Unapred hvala srdacan pozdrav!!!O641832735

Napišite komentar