Menu 

Za decu, ali i za mnoge odrasle najstrašniji deo vakcinacije je sigurno igla, a to bi uskoro moglo da postane stvar prošlosti. Saznajte o čemu je reč.

Naime, mnogi stručnjaci tvrde da bi standardni način vakcinisanja, injekcijom mogao zauvek otići u istoriju i biti zamenjen posebni flasterima pomoću kojih bi se vakcina apsorbovala u kožu. Prema tek objavljenim podacima, japanski naučnici sa univerziteta u Osaki su izumili rastvorljive flastere sastavljene od mikroigala za koje je dokazano kako su mnogo efikasniji od klasičnih injekcija kojima se vakcine inače daju.

15137627962_57a67187bc_z

Mikroiglice na flasterima koje se zovu MicroHyala su napravljene od hijaluronske kiseline, hemikalije koja se nalazi u telu i omogućava rastvaranje kad je u dodiru sa vodom. Stručnjaci tvrde da flaster nije bolji samo zbog efikasnosti već i zbbog toga što ne može doći do komplikacija koje može izazvati igla.

Druga beneficija ovakvog davanja vakcine je sigurno jednostavnost jer da biste na ovaj način dali vakcinu ne morate biti obučeni medicinski radnik kako je to do sad bio slučaj jer je potpuno bezazlen.

Već je definitivno dokazano da je flaster u potpunosti siguran i efikasan i njegovi tvorci veruju da može doneti revolucionarne promene kad je u pitanju vakcinacija. Isto tako naglašavaju da je potrebno još mnogo rada i usavršavanja da bi flaster u potpunosti mogao zameniti standardne vakcine, ali ne beže od toga da bi se to moglo desiti.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Već dugi niz godina vode se polemike da li je kafa zdrava ili nije, treba li da je konzumiramo bez ikakve bojazni ili treba da budemo oprezni? Mi vam danas donosimo...