Menu 

Volimo ga u obliku kompota, svežeg ili u kolačima, ali punjen pa zapečen u rerni nam je poprilična nepoznanica. Reč je o ananasu i toplo vam preporučujemo da ga probate i na ovaj neobični način.

Ovaj desert je veoma jednostavan za pripremu, izgleda više nego efektno, a ukus je senzacionalan. Mi mislimo da vam ne treba više razloga da ga probate. Recept smo pronašli na Wiveswithknives blogu.

Potrebni sastojci:

  • ½ šolje naribanog kokosa
  • ½ šolje izmrvljenih keksića (ukus po želji)
  • ½ šolje naseckanih orašastih plodova
  • 1/2 šolje slatkog kondenzovanog mleka
  • 2 kašike ruma
  • 1 veći ananas, presečen na pola po dužini
Gratineed Pineapple ready to fill

U jednoj posudi izmešajte kokos, keksiće i orašaste plodove pa ostavite sa strane. U posebnoj posudi izmešajte rum i kondenzovano mleko.

Oštrim nožem po dužini presecite ananas na dva dela pa izdubite sredinu koja je tvrda i nije preterano jestiva. Stavite ananas na tepsiju sa korom okrenutom prema dole.

U udubljenja sipajte mešavinu kondenzovanog mleka i ruma, sipajte mešavinu keksića i kokosa, a zatim još malo zalijte rumom i mlekom.

Stavite ananas da se peče u rerni zagrejanoj na 175C, 10-15 minuta, najviše 25 dok ne dobije lepu boju.

Recept
Ime Recepta
Punjeni ananas
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
3.5 Based on 8 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Jeste li čuli za maca prah o kome se priča uglavnom u superlativima kad su u pitanju njegova lekovita svojstva? Ukoliko ste sumnjičavi i mislite da su to sve priče za malu decu mi...