Menu 

Neka se ova uskršnja torta obavezno nađe na vašoj trpezi. Kokos zeko tortu je baš jednostavno napraviti – tajna je u pravilnom rezanju kora.

Ideju smo pronašli na blogu Sillybeeschickadees, a na vama je da odaberete recept za kore – vaš omiljeni i beli ili čokoladni fil i mnogo kokosa.

Potrebno je da ispečete dve okrugle standardne kore za torte i pripremite dovoljne količine fila (onoliko koliko inače pripremate za filovanje). Recepte za kore možete pronaći u tekstu Tri recepta za najjednostavnije kore za kolače i torte, a za filove u tekstu Kreme za kolače od čokolade i cimeta.

Sastojci:

  • Dve pečene okrugle kore za torte
  • Beli ili smeđi (čokoladni) fil
  • Kokos
  • Ružičasta boja za hranu
  • Zelena boja za hranu (nije obavezno)
  • Šarene bombonice ili čokoladne kuglice (ili žele bombone)
  • Čokoladne mrvice (nije obavezno)

Ovaj način pripreme zeko torte je izmišljen još 1970. i od tada je stekao veliku popularnost upravo zbog jednostavnosti. Jedna kora vam služi kao glava, a od druge pravite uši i mašnicu za zeca.

zeko torta 8

Kore izrežite kako je prikazano na fotografiji. Okrugloj kori pridružite uši, a mašnicu takođe možete namestiti ili pojesti ili napraviti ove žireve na štapićima – Kolači na štapiću u obliku žira.

zeko torta 6

Sa strane ostavite oko 1 1/2 šolju kokosa da ga obojite u ružičastu (za uši) i zelenu (za travu oko zeca) boju. Ovu količinu podelite na dva jednaka dela i stavite ih u plastične posude ili plastične vrećice. U jednu uspite 1 ili dve kapi zelene boje za hranu, a u drugu ružičaste. Dobro promućkajte da kokos primi boju.

zeko torta 7

Čim tortu filujete odmah je pospite velikim količinama kokosa (ne čekajte dugo jer će se fil stegnuti i kokos se neće zalepiti). Rasporedite ružičasti kokos da napravite uši i nos, a zeleni na tacnu oko torte kao travu. Bombonice ili žele mogu poslužiti za oči.

Ako pravite čokoladnog zeku onda koristite čokoladne mrvice ili bojite kokos topljenom čokoladom.

zeko torta 9

I šta kažete? Zar nije baš jednostavno?

Recept
Ime Recepta
Najjednostavnija uskršnja torta – kokos zeko
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
4.5 Based on 36 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Razna trovanja hranom su tokom toplijih meseci prilično česta pojava, a jedan od najčešćih uzroka trovanja su sigurno bakterije, na prvom mestu salmonela i listerija. Danas pričamo o ovoj drugoj, nešto manje poznatoj,...