Menu 

Ovaj žele sasvim sigurno nećete izneti pred decu, ali može da “začini” bilo koju žurku. Žele sa votkom, ipak, nije bezazlen. Budite oprezni – ne dozvolite da vas zanese njegov fenomenalan ukus.

Na blogu Jelly-Shot-Test-Kitchen smo pronašli ovaj recept za vas. A ako uz njega pripremite i ovaj Tekila žele u jagodama bićete kraljevi letnjih zabava.

Ove votka žele je baš jednostavno napraviti, samo pripremite silikonske kalupe, a može poslužiti i vatrostalna posuda približnih dimenzija 20×10 cm.

Naravno, trebaju vam i sastojci:

  • žele sa votkom1/3 šolje (od 250 ml) zaleđenog čistog soka od limuna sa 1 kašičicom šećera
  • 2/3 šolje vode
  • 2 ½ kašike želatina u prahu (ili samo 2 ako ne koristite kalupe).
  • 3/4 šolje votke sa ukusom žvakaće gume (u tekstu pročitajte kako da je napravite)
  • 1 kašika gorkog likera od lubenice
  • 1 kašika gorkog likera od jabuke
  • Štapići za lizala i omoti za mini mafine (nije obavezno)

(Napomena: možete koristiti i neke druge gorke likere, koji su vam pri ruci. Što se tiče votke sa ukusom žvakaće gume jednostavno ju je napraviti. Na 100 ml votke stavite 3 (prerezane na polovine) žvakaće gume (recimo, huba buba), pomešate, zatvorite i ostavite da odstoji 12 sati. Posle procedite i votka je spremna za piće).

Kalupe blago nauljite, a višak ulja pokupite papirnim ubrusom. (Ukoliko ćete mešavinu stavljati u vatrostalnu posudu, a ne u kalupe, prethodna priprema nije obavezna).

Pomešajte vodu i mešavinu limuna i šećera u manjoj šerpi. Dodajte želatin i ostavite da odstoji minut ili dva. Zagrejavajte na šporetu na niskoj temperaturi mešajući stalno dok se želatin ne rastvori (oko 5 minuta). Dodajte i votku, pa promešajte.

Podelite dobijenu mešavinu u dve posude. U jednu dodajte liker od lubenice, a u drugu liker od jabuke (ili neke druge koje koristite). Sipajte u kalupe (ili posudu), pa ostavite da odstoji nekoliko sati ili, najbolje, preko noći.

Kada su želei spremni, izvadite ih iz kalupa, stavite u svaki štapić od lizalice i služite na tacni u omotima za mini mafine.

 

Recept
Ime Recepta
Zločesti žele sa votkom
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
5 Based on 57 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Živana Dubočanin Malešević

    odlicno

Napišite komentar

Zdravlje

Bezglutenska ishrana je u poslednjih nekoliko godina postala jedan od najpopulranijih trendova kad je u pitanju ishrana. Otkrivamo vam sve što bi trebalo da znate o bezglutenskoj ishrani posebno ako želite da...