Menu 

Ovaj žele sasvim sigurno nećete izneti pred decu, ali može da “začini” bilo koju žurku. Žele sa votkom, ipak, nije bezazlen. Budite oprezni – ne dozvolite da vas zanese njegov fenomenalan ukus.

Na blogu Jelly-Shot-Test-Kitchen smo pronašli ovaj recept za vas. A ako uz njega pripremite i ovaj Tekila žele u jagodama bićete kraljevi letnjih zabava.

Ove votka žele je baš jednostavno napraviti, samo pripremite silikonske kalupe, a može poslužiti i vatrostalna posuda približnih dimenzija 20×10 cm.

Naravno, trebaju vam i sastojci:

  • žele sa votkom1/3 šolje (od 250 ml) zaleđenog čistog soka od limuna sa 1 kašičicom šećera
  • 2/3 šolje vode
  • 2 ½ kašike želatina u prahu (ili samo 2 ako ne koristite kalupe).
  • 3/4 šolje votke sa ukusom žvakaće gume (u tekstu pročitajte kako da je napravite)
  • 1 kašika gorkog likera od lubenice
  • 1 kašika gorkog likera od jabuke
  • Štapići za lizala i omoti za mini mafine (nije obavezno)

(Napomena: možete koristiti i neke druge gorke likere, koji su vam pri ruci. Što se tiče votke sa ukusom žvakaće gume jednostavno ju je napraviti. Na 100 ml votke stavite 3 (prerezane na polovine) žvakaće gume (recimo, huba buba), pomešate, zatvorite i ostavite da odstoji 12 sati. Posle procedite i votka je spremna za piće).

Kalupe blago nauljite, a višak ulja pokupite papirnim ubrusom. (Ukoliko ćete mešavinu stavljati u vatrostalnu posudu, a ne u kalupe, prethodna priprema nije obavezna).

Pomešajte vodu i mešavinu limuna i šećera u manjoj šerpi. Dodajte želatin i ostavite da odstoji minut ili dva. Zagrejavajte na šporetu na niskoj temperaturi mešajući stalno dok se želatin ne rastvori (oko 5 minuta). Dodajte i votku, pa promešajte.

Podelite dobijenu mešavinu u dve posude. U jednu dodajte liker od lubenice, a u drugu liker od jabuke (ili neke druge koje koristite). Sipajte u kalupe (ili posudu), pa ostavite da odstoji nekoliko sati ili, najbolje, preko noći.

Kada su želei spremni, izvadite ih iz kalupa, stavite u svaki štapić od lizalice i služite na tacni u omotima za mini mafine.

 

Recept
Ime Recepta
Zločesti žele sa votkom
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
5 Based on 57 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Živana Dubočanin Malešević

    odlicno

Napišite komentar

Zdravlje

Koliko puta vam se desilo da nakon odležane prehlade još danima posle vučete dosadni suvi kašalj koji vam jednostavno ne da mira? Donosimo vam veoma korisne savete kako da ublažite i da se...