Menu 

Ma koliko na prvu zvučalo neobično, suho četkanje tela je postao trend u nezi kože i to sa razlogom. A, prvi se zove celulit.

Ovo je definitivno nešto što trebate uvesti u svoju rutinu nege, u one minutice koje posvećujete sebi.

Zašto je toliko bitno?četkanje tela

Opuštajuće je i blagotvorno deluje na kožu. Na taj način uklanjate mrtve ćelije kože i potpomažete nove da se razvijaju. Umanjuje celulit, jer poboljšava cirkulaciju. Uz to četkanje pomaže koži da bolje upije hranjive materije, tako što čisti začepljene pore i dozvoljava koži da lakše diše. Ovakvo četkanje kože potpomaže sigurnu, nežnu i efektivnu detoksifikaciju, opušta mišiće, smanjuje stres, a vi se osećate probuđeno.

Takođe, ovim procesom se masnoće u telu raspoređuju ranvomernije, a čak može poboljšati probavu i rad bubrega, a bitno je za limfnu drenažu. Fenomenalno, zar ne?

Za neke od ovih problema potrebno je vreme i više meseci redovnog suhog četkanja (recimo za celulit), ali se zato isplati početi što pre.

Međutim, već posle prvog četkanja ćete se osećati opušteno, relaksirano, koža će biti “probuđena” i počeće bolje da “radi”. A, nakon nekoliko meseci, stručnjaci tvrde, primetićete da su vam butine i zadnjica vitkiji.

Kako?

Potrebna vam je četka za telo sa prirodnim dlakama (najpraktičnija je ona sa dugom drškom). Ima ih mnogo u prodaji, a cena im je vrlo pristupačna. (Možete ih potražiti u većim marketima, ali može vam poslužiti i hrapaviji peškir ili mekša četka). Sa četkanjem (naravno na suhoj koži) krećete od stopla drugim, brzim pokretima preko nogu, listova, butina, zadnjice, stomaka, prema srcu, da biste podstakli povratak krvi i limfni tok. (Četkanje se uvek obavlja pokretima prema srcu).

četkanje tela

Naravno, posebnu pažnju obraćate na krizne delove – butine i zadnjicu. Zanimljivo je da celi proces traje samo od 2 do 5 minuta (vi možete produžiti i na 15 minuta). Najbolje da četkanje kože radite ujutro. Razbudićete se i pre jutarnjeg tuširanja. Pazite samo da ne budete pregrubi prilikom četkanja, da ne izazivate crvenilo i iritaciju. Područja koja su već zahvaćena celulitom četkajte 5 minuta, a nakon 4 do 5 meseci videćete konkretne rezultate. Proces jeste dug, ali je potpuno prirodan.četkanje tela

Nakon toga se istruširajte, najbolje toplo-hladnom kombinacijom i obilato namažite hranjivim uljima ili hidratantnim kremama. Četku perete sapunom i sa malo vode, a ostavljate je na suhom i prozračnom mestu da se dobro osuši.

Da li ste već probali ovakav način borbe protiv celulita?

Pročitajte više o uklanjanju “narandžine kore” u tekstu: Novi trikovi u borbi protiv celulita.

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Vladena

    gde moze da se kupi, molim odgovor.

Napišite komentar