Menu 

Uz pomoć bokserskih pokreta možete sagoreti veliki broj kalorija, poboljšati držanje, ravnotežu, izoštriti reflekse i ojačati telo. Upoznajemo vas sa vežbama koje uključuju bokserske pokrete.

Desetominutni plan vežbanja

Ove vežbe koje ćemo vam predstaviti danas, za najbolji efekat bi trebalo da izvodite tri puta nedeljno i neophodno je da pored tih vežbi odradite i 20 minuta kardio treninga. Krenite da boksujete!

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-attractive-slim-woman-boxing-gloves-isolated-white-background-image42936527

Udarac iz čučnja. Početni položaj neka vam bude čučanj, noge su raširene u širinu ramena, kolena savijena, a šake su skupljenje ispod brade. Zadržite se u tom položaju, a zatim udarite jednom rukom u stranu, lagano okrećući torzo dok su noge mirne, a druga ruka je u položaju pored brade. Ruku zatim privucite u početni položaj i ponovite sa drugom rukom. Udarajte 60 sekundi, ispravite se, malko istegnite noge pa ponovite još dva puta.

Iskorak i udarac. Stanite uspravno tako su vam stopala raširena u širini ramena, a skupljene šake držite na bokovima. Iskoračite jednom nogom, tako da je savijete u kolenu ispred sebe, dok je druga noga savijena tako da kolenom skoro dodirujete pod (ali nemojte). U isto vreme kad iskoračite jednom nogom, suprotnu ruku ispravite prema napred kao da izvodite udarac i to tako da ruka i nadkolenica noge kojom ste iskoračili budu paralelne.
Menjajte strane što brže možete i radite tako 20 sekundi. Odmorite se kratko pa ponovite još tri puta.

Trbušnjaci i udarci. Lezite na leđa, noge su blago savijene u kolenima, a ruke su savijene u laktovima i držite ih blago podignute u visini lica. Podižite glavu i ramena od podloge, radite trbušnjake i u isto vreme rukama, naizmenično udarate vazduh. Ponovite 20 puta.

http://www.dreamstime.com/stock-photos-woman-boxing-gloves-image21906633

Standardni boks udarci. Stanite uspravno, noge su blago savijene u klenima, a jedna noga je blago ispred druge noge. Ruke su savijene u laktovima, šake skupljene i držite ih u visini brade. Udarac šakom uputite jednom rukom, okrećući torzo u stranu suprotnu od noge koja je ispred, udarite dva puta, zamenite noga pa sa drugom rukom udarite dva puta. Ponavljajte 60 sekundi, odmorite pa uradite još dve serije.

Članak
Naslov
Smršajte uz boks!
Opis
Uz pomoć bokserskih pokreta možete sagoreti veliki broj kalorija, poboljšati držanje, ravnotežu, izoštriti reflekse i ojačati telo. Upoznajemo vas sa vežbama koje uključuju bokserske pokrete.
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar