Menu 

Stres je, slobodno možemo reći, moderna bolest koja nema konkretne simptome, za nju ne postoji konkretan lek, ali isto tako ako je ne lečimo može ozbiljno da nam ugrozi zdravlje. Pored toga, višak stresa se ocrtava i na koži lica, te izaziva prerano starenje i pojavu bora, a to sigurno ne želite.

Donosimo vam nekoliko važnih saveta koji će vam pomoći da sprečite loš uticaj stresa po vaše lice. Način na koji stres utiče na lice jeste umorna, opuštena koža, podočnjaci, bore, a sve to je poledica prebrzog načina života i nespavanja. Ipak, postoji nekoliko sitnica koje možete uraditi da to sve izbegnete, a mi ih znamo.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Hidratacija. Prva i osnovna stavka na koju treba posebno da obratite pažnju ako ste preopterećeni je hidratacija. Da bi brže zacelila bez nekih dodatnih preparata koži je neophodna vlažnost. Svakodnevno na lice nanosite hidratantne kreme sa zaštitnim faktorom od sunca koje će kožu štititi i smanjiti nadutost i crvenilo.

Olovka za oči. Velika većina žena širom sveta koristi isključivo crnu olovku za oči što u nekim slučajevima može biti potpuno pogrešno. Ako vam je lice umorno, crveno i naduto, onda je najbolja opcija olovka za oči bež boje, koja će to crvenilo neutralisati, a potrebno je da je nanosite na donje kapke. Možete koristiti i belu olovku, ali ona može biti previše kompleksna.

Osvežite i izjednačite kožu. Ukoliko korektor ne pomaže, pokušajte sa nešto lakšom i prozračnijom podlogom. Tražite podloge koje će izjednačiti boju vaše kože i smanjiti pore. Najbolji proizvodi za ovakvu namenu su svakako BB i CC kreme koje se lako nanose, a doneće najbolji rezultat.

Rumenilo. Onda kad ste jako umorni i to se na vašem licu primećuje, vaš najbolji prijatelj može biti odgovarajuće rumenilo. Koristite nežno roze nijanse koje u sebi sadrže malko zlatnog sjaja koji će vašim obrazima dati prirodnu, zdravu boju. Rumenilo osvežava celo lice i automatski čini da izgledate mlađe. Izbegavajte rumenila koja vuku na narandžastu ili bež jer mogu izazvati suprotan efekat.

?????????????????????????????????????????????????????????????????

Ispravite i sprečite. Veoma je važno da ukoliko živite stresnim životom redovno koristite noćne kreme protiv starenja, Tražite kremice koje se brzo upijaju i koje pomažu pri sprečavanju nastanka novih i “peglanja” starih bora. Možete koristiti i ekstrakt i eterično ulje lavande koje koži daje energiju i neguje.

Imajte na umu da je mnogo lakše sprečiti nego lečiti i ispravljati prve znakove starenja.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar