Menu 

Bol i oticanje koje uzrokuje sinusna infekcija su veoma neugodni i pomalo misterija. Ako vas muče sinusne infekcije onda ste na pravom mestu jer vam mi donosimo kako da se borite protiv ove bolesti potpuno prirodnim lekovima.

Kosti oko nosa, očiju i obraza su obloženi membranama koje proizvode sluz i čija je funkcija da zagreju i ovlaže vazduh koji udišemo ujedno i kao filter za sve bacile. Kad su nam disajni putevi zapušeni i filtriranje ne radi kako treba u tom slučaju šlajm nastavlja da akumuliše, stagnira i stvara se infekcija.

sinusi

Najčešći uzroci hronične upale sinusa su:

  • Preterana upotreba mlečnih proizvoda
  • Alergije
  • Iritacije usled duvanskog dima ili polena
  • Upala desni i zuba
  • Gljivične infekcije
  • Prehlada i grip

Standardna terapija za lečenje sinusa obično uključuje antibiotike, steroide i antiupalne lekove, a kad su u pitanju teži oblici pristupa se čak i hirurškom zahvatu.Veoma je uobičajeno da ljudi koriste čak pet različitih lekova da bi lečili sinusnu infekciju, ali treba imati na umu da oni ne mogu pomoći ukoliko se ne redukuje ishrana. Smanjena konzumacija mlečnih proizvoda utiče na smanjenje produkcije šlajma i sinusi se lakše čiste. Tu su takođe biljni i homeopatski lekovi, aromaterapija i kapi za nos koji mogu smanjiti otok i podstaći brži oporavak.

Lekovi iz prirode

mlečni proizvodi

Ishrana. Veoma je važno da tokom infekcije pazite šata jedete i da to bude uglavnom hrana bazirana na celovitim žitaricama, mahunarkama, povrtnim supama. Izbegavajte hranu poput jaja, čokolade, pržene i procesuirane hrane, šećera i mlečnih proizvoda. Pijte veće količine kvalitetne vode.

Biljke. Od velike pomoći će vam biti ren, kajenska paprika, beli i crveni luk te ih pokušajte dodati u svako jelo jer će pomoći da izbacite što više šlajma. Postoji lek za koji mnogi tvrde da je više nego delotvoran a sve što je potrebno da uradite jeste da pojedete jednu kašiku narendanog rena pomešanog sa sokom od limuna. I obavezno pri ruci imajte brdo maramica jer će vam nos jako curiti.

ren

Ispiranje sinusa. Rastvorite kašičicu morske soli u dve šolje tople vode i to u malom čajniku. Stanite iznad sudopera i vrh čajnika stavite u jednu nozdrvu. Nagnite glavu u stranu i dozvolite da voda izađe kroz suprotnu nozdrvu. Budite pažljivi i glavu nikako ne zabacujte prema nazad da voda ne ode niz grlo. Ponovite i sa drugom nozdrvom.

jabukovo sirće

Jabukovo sirće. Na prve simptome infekcije pomešajte 1-2 kašičice sirovog neprerađenog jabukovog sirćeta u 1,5 dl vode, dodajte kašičicu meda ili stevije i pijte tri puta dnevno, pet dana.

Ekstrakt semenki grejpfruta. Ekstrakt ove citrusne voćke je veoma snažan prirodni antibiotik i koristi se protiv mikroba, parazita, bakterija i virusa kao i 30 različitih gljivica uključujući i kandidu. Za infekciju sinusa kupite ovaj ekstrakt u obliku kapi za nos.

Sviđa nam se
Autor
Prirodni lekovi protiv sinusne infekcije
Datum
Ime
Ren, sirće, biljke protiv sinusne infekcije
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar