Menu 

Svi znamo koliko je aloe vera zdrava biljčica koja se u većini slučajeva korsti za negu kose i kože jer je poznata kao jedan od najboljih prirodnih “antiage” sastojaka. Danas vam donosimo recept za fenomenalni smoothie od aloe vere koji će pomoći pri detoksifikaciji organizma kao i ublažavanju upalnih procesa.

Konzumacijom prirodnog, čistog gela iz aloe vere pospešujemo produkciju kolagena u organizmu te jačamo sposobnost tela da se odbrani od štetnih toksina kojima smo svakodnevno izloženi kao i raznih upala. Aloe vera čisti celo telo izvana i iznutra, a to će se na prvom mestu videti na vašoj koži koja će ostati čista, glatka i zategnuta.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????

Pored toga, pomoću aloe vere možete se rešiti svih toksina iz creva što će na neki način osvežiti i podmladiti vaš organizam. Aloe vera ima visoku koncentraciju minerala, amino kiselina i vitamina te spada u biljke sa veoma snažnim antiupalnim svojstvom. Fenomenalna je za poboljšanje probave, lečenje zatvora i eliminaciju toksina posebno ako se konzumira na dnevnoj bazi.

Najlakši način da aloe veru uvrstite u svakodnevnu ishranu jeste da je dodate u vaš jutarnji smoothie. Isto tako preporučuje se da je konzumirate u svežem obliku i zato potražite sveže zelene listove koje ćete čuvati u frižideru. Da su listovi sveži uverićete se po belim krajevima kao i po gelu koji iz njih curi kada ih presečete.

Donosimo vam recept za aloe vera smoothie za detoksifikaciju i negu kože.

Potrebni sastojci:

  • 1 list aloe vere
  • 1 šolja filtrirane vode
  • 1 šolje na kckice naseckanog svežeg ananasa
  • 2-3 kapi tečne stevije

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Prvo očistite listove od malih bodljica sa obe strane pa list isecite na nekoliko manjih delova. Skinite gornji deo kore sa lista i odmah ćete videti svo bogatstvo gela koji se unutra krije. Okrenite list pa uklonite koru i sa druge srane, ali pazite da gel ne iscuri.

Tako pripremljene listove stavite u blender zajedno sa ostalim sastojcima, uključite i ostavite da se pretvori u smoothie bez komadića. Popijte odmah po buđenju, zatim još jednom poslepodne najmanje sat vremena pre jela. Veoma je važno da popijete smoothie na prazan želudac.

Ako ste dobili previše aloe i ne želite da propadne slobodno je zaledite.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar