Menu 

Svima nam je poznato da životinje pozitivno utiču na ljude, u smanjenju stresa, anksioznosti, depresije. Ali, da su mačke tako magične ni vlasnici pasa to ne mogu poreći.

Moždani udar

Iako naučnici nisu uspeli da dokuče zašto, vlasnike mačaka ređe pogađa moždani udar nego one bez “čupavog saputnika”. Pretpostavlja se da razlog leži u smirujućem efektu koji izaziva maženje mačke.

macka1Astma

Iako su alergije na životinje najčešći pokretači astme, istraživanja pokazuju da deca koja odrastaju uz mačke imaju manje šanse da obole od te bolesti. Ali, s druge strane deca čije majke imaju alergiju na mačke najverovatnije će dobiti astmu, ako budu okruženi mačkama.

Rastezanje

Ljudima sa astritisom rastezanje je ključno. Vlasnici mačaka mogu da uče od njih i da prate kada se one rastezaju i da im se svaki put pridruže.

Stres

Stara je priča da mačke smanjuju stres i anksioznost kod ljudi. I, naravno, istinita. Vrlo su zabavne i možete im se smejati celi dan. To nas i ne treba čuditi, jer su mačke uz ljude, kao kućni ljubimci, već više od 10.000 godina.

Veza

Iako mnogi tvrde da su mačke egoistične i da misle samo na sebe, mnogi su se uverili u drugačije. Mačke su spremne da leže uz obolelog vlasnika i predu danima. Gotovo da se ne bi odvajale od njih dok se ne oporave.

Moćno predenje

Kako i zašto mačke predu još nije tačno utvrđeno, ali poznato je da ta mekana, ritmična vibracija može da olakša bol i ubrza oporavak bolesnika.

 

Piši!
Širi dalje!

3 komentara
  1. Kućni ljubimci umesto društvenih mreža - korisnije - LifePress magazin - LifePress magazin

    […] i 6 razloga zašto su mačke dobre za ljude i kako da Smanjite stres sa slikama slatkih […]

  2. 7 načina da kontrolišite mirise iz mačije kutije sa peskom | LifePress magazin

    […] (Saznajte zašto su mačke dobre za ljude) […]

  3. Smanjite stres sa slikama slatkih životinja | Yeah!

    […] pregledavanje fotografija mačića, kučića, medvjedića, malih pingvina, žirafa, tigrova, … (A pogledajte zašto su i kako mačke dobre za […]

Napišite komentar