Menu 

Da li znate da je Amerikanac Čarls Osborn čovek koji je najduže štucao bez prestanka, čak 69 godina? Verujemo da je on ispitao sve načine da zaustavi ovu iritantnu pojavu.

Svakog od nas je uhvatio period štucanja i poznato nam je koliko to može da bude zamorno. Zato je dobro da znate ove trikove kako ne biste postali Mr. Hiccup.

Šećer

Uzmite kašičicu belog šećera i pojedite ga. Ovaj metod je, navodno, najdelotvorniji i funkcioniše u čak 95 odsto slučajeva.

Jogurt i so

Nekim ljudima je pomogla kombinacija jogurta i soli. Uzmite dve kašičice soli, pomešajte sa pola šolje jogurta i lagano popijte.

Golicanje

Pomoći vam može i golicanje mekog nepca štapićem za uši, mada moglo bi upaliti i golicanje po bilo kom delu tela gde ste najgolicljiviji.

Začepite uši

Na 20 ili 30 sekundi stavite prste u uši da bi ste blokirali zvukove. A kako čaša mlake vode može pomoći pri štucanju, najbolje bi bilo da držite uši zatvorene i istovremeno pijete vodu za brži učinak. (Poslužite se komadićima vate da začepite uši).

Isplazite jezik

Ovu “vežbu” rade pevači i glumci, jer stimuliše otvor između glasnih žica. Problem možete rešiti sa njihovim trikom, samo isplazite jezik i dišite polako.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar