Menu 

Bore su ženski neprijatelj broj jedan i čim primetimo i onu malu, najmanju krećemo u borbu do poslednjeh daha. Pratite naše korake da se protiv bora borite ni manje ni više nego u snu.

Svi smo upoznati sa terminom „beauty sleep“, ali to nije samo isprazna fraza. Dobar san generalno veoma pozitivno utiče na naše zdravlje uključujući i podmlađivanje kože. Pratite naše korake i iskoristite sve dobrobiti sna za kožu vašeg lica.

Prvo i osnovno pravilo je da NE IDETE na spavanje sa šminkom na licu! Kad skidate šminku pre spavanja vi ujedno i čistite pore od prljavština i masnoća tako da koža noću može slobodno i nesmetano da diše. Ako ste ponekad previše umorni da stojite pred ogledalom u kupatilu i čistite lice, kraj kreveta uvek držite vlažne maramice za skidanje šminke.

Noć je savršeno vreme za stavljanje raznih seruma protiva bora, jer nam se temperatura tela noću podigne što je veoma pogodno da ti preparati bolje i intenzivnije deluju. Tražite serume, koji u sebi sadrže vitamine A i E, koji će pomoći pri nastanku kolagena i očuvaće vašu kožu čvrstom i elastičnom.

Nakon što ste namazali lice nikako ne zaboravite ni kožu vrata, dekoltea, ruku i nogu, jer su to područja, koja takođe zahtevaju dodatnu hidratizaciju.

Kad spavamo nivo krvotoka se podiže prema koži, što podstiče ćelije da rade osam puta brže nego danju. Manje od 6 sati sna će povećati proizvodnju kortizola, hormona stres, koji usporava proizvodnju kolagena i rezultat su izraženije linije na vašem licu.

Da biste spavali bolje i lakše utonuli u san može vam pomoći šolja čaja od kamilice pre spavanja ili eterična ulja jasmina ili lavande, čijih par kapi ste stavili u posudu sa vodom. Postoje i losioni za telo na bazi lavande, koji umiruju i pomažu nam da lakše utonemo u san i ujedno sprečavamo nastanak bora.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Stojadinovic Seky via Facebook

    Ko ima bore ja ih nemam

Napišite komentar