Menu 

Staračke pege se, obično, pojavljuju zbog prevelike izloženosti suncu tokom života. Mogu se pojaviti i kod mlađih osoba. Priroda nam je podarila načine da ih ublažite.

pege1Sok od limuna

Ovu zdravu biljku obilato koriste u pripremanju proizvoda prirodne kozmetike, jer blago izbeljuje kožu. Dovoljno je jak da sapere spoljašnji, oštećeni deo kože, što pomaže u izbeljivanju staračkih pega. Tako, sveža, zdrava koža dolazi do izražaja. Nanosite dva puta dnevno sok od limuna na pege. Rezultati će biti vidljivi tek nakon nekoliko sedmica. (O drugim blagodatima limuna pročitajte ovde)

Jogurt i med

Oba su prirodni izbeljivači i zato su idealni protiv pega. Nanesite smesu napravljenu od 1 kašičice jogurta i 1 kašičice meda na stračke pege bar jednom dnevno. Ostavite da deluje 30 minuta, dok se ne osuši u potpunosti. Nakon toga, operite kožu hladnom vodom. Ponavljajte, dok ne primetite rezultate.

pege3Papaja

“Meso” papaje može vam pomoći kod ovih problema sa kožom, jer sadrži enzime, koji ubrzavaju uklanjanje ćelija mrtve kože i potpomažu rast novih. Ovaj tretman može dati odlične rezultate, ukoliko budete uporni. Zrelu papaju ogulite i “mesnatu” stranu direktno prislonite na staračke pege. Držite tako 15 do 20 minuta i operite toplom vodom. Ponavljajte proces svakodnevno.

Sok ananasa

Sličan je papaji i sadrži enzim bromelain, koji deluje tako što uklanja mrtve ćelije kože i izgrađuje nove. Boja kože postaje ujednačena, a pege manje vidljive. Kuglicu vate umočite u čisti sok ananasa i nanesite na staračke pege. Ostavite da deluje 20 minuta i lice umijte mlakom vodom. Ponavljajte svaki dan, a rezultat ćete videti već za sedam dana.

Piši!
Širi dalje!

6 komentara
 1. Zorica Pavlovic via Facebook

  kad smo na odmoru najedem se papaje da ne znam šta mi je dosta.

 2. Mam Ve Sna via Facebook

  limuov sok i glicerin

 3. Нађа Команечи via Facebook

  a ovo je papaja…

 4. Sabina Basarić Nalić via Facebook

  kao prvo, nemojte da ostarite…

 5. Ljiljana Janjic via Facebook

  Nisam imala priliku ni parce PAPAJE da pojedem; jer sam citala da je vrlo, vrlo korisna za ishranu pre svega za decu, bilo da je kasa, bilo da je sok, takode i za odrasle.

 6. Lela Robles via Facebook

  :)

Napišite komentar