Menu 

Nije važno da li želite očistiti organizam od štetnih materija ili želite izgubiti koji kilogram,  za sve to vam je potrebna zdrava jetra. Evo nekoliko saveta detoksikaciju jetre na prirodan način.

Mi vam danas donosimo spisak prirodnih proizvoda koji potpomažu detoksikaciju jetre, a u narednim danima na našim stranicama ćete moći pročitati i konkretne programe i recepte za detoksikaciju.

Čičak je biljka koja štiti ćelije jetre od štetnih uticaja alkohola i karbon tetrahlorida i potpomaže regeneraciju već oštećenih ćelija jetre.

Sok od pola limuna u šolji vruće vode je najbolji način da započnete dan. Limunov sok je odličan poziv na buđenje ćelija jetre, a njegova kiselina podstiče aktivniji rad hormona prema jetri i probavnom traktu. Svršeno za pokretanje lenjih creva.

Mnoge biljke iz porodice kupusa na čelu sa prokeljom sadrže glukosinolate, komponente koje štite jetru od oštećenja i poboljšavaju sposobnost jetre da eliminiše toksine te olakšavaju pristup hormonima.

Kurkuma je biljka za koju na istoku tvrde da leči sve osim smrti. Kurkuma ima neverovatna antiuplana svojstva u celom organizmu, uključujući i jetru. Odlična je za lečenja virusa nastanjenih u jetri kao i upala.

Voda je od velike važnosti za sve procese detoksikacije pa tako i za detoksikaciju jetre. Ispijanjem dovoljno vode i čajeva u toku dana pospešujemo protok hranjivih materija kroz krvotok i otklanjanje otpada iz jetre. Ako ne pijemo dovoljno tečnosti povećavamo rizik od nastanka kamenca u žučnoj kesi.

Cink je mineral koji igra važnu ulogu za mnoge reakcije enzima kroz telo. Cink je potreban enzimima jetre da razbije čestice alkohola na manje toksične supstance. Ako pijete alkohol, cink vam je preko potreban.

Maslačak ima dugu istoriju u pomaganju izlečenju jetre. Kafa napravljena od korena maslačka je crna i veoma gorka, ali odlična alternativa običnoj kafi ako želite pospešiti zdravlje jetre.

Ostanite uz nas i saznajte sve načine na koje možete očistiti jetru od toksina.

 

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Aloe_Vera_Zvezdara Aloe_Vera_Zvezdara

    Nedavno sprovedena klinicka ispitivanja na ljudima su dokazala da je redovno uzimanje Artic Sea značajno za snižavanje holesterola i triglicerida u krvi, pri čemu pozitivno utiče i na odnos HLD/LDL (dobrog i lošeg holesterola).

Napišite komentar