Menu 

Ako ste skloni aknama i godinama mučite muku s njima onda ste se sigurno naslušali saveta za brojne prirodne lekove koji pomažu pri uklanjanju akni. E, mi vam danas otkrivamo prirodne lekove koji zaista deluju.

Probiotici. To su kao što sigurno znate, žive bakterije koje su dobre za naše zdravlje posebno za probavni trakt. Kada imamo manjak probiotika u organizmu mogućnost infekcija i upala je veća. Istraživanja su pokazala da je produkcija sebuma u organizmu manja ako imamo dovoljno dobrih bakterija. Prrirodni izvori probiotika su: jogurt, kefir, kiseli kupus, kvas.

akne

Vitamini C i E. Vitamin C je organizmu neophodan za rast i razvoj te igra važnu ulogu za zdravlje i izgled kože. S druge strane vitamin E je antioksidant koji štiti organizam od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima. Mnoga istraživanja su potvrdila da je nivo ovih vitamina u organizmu ljudi sklonijih aknama nešto niži. Da biste sebi obezbedili ove vitamine jedite puno svežeg voća, povrća i semenki.

Zeleni čaj. Zeleni čaj zaista ima mnoštvo lekovitih svojstava koji uključuju zdravlje srca i osećaj sitosti što je dobro ako želite smršati, ali jeste i znali da ako se umivate zelenim čajem na taj način se uspešno borite protiv akni. Umijte lice zelenim čajem svako veče nakon što očistite lice.

med

Med. Med je poznat pos svojim antiupalnim i antibakterijskim svojstvima te visokoj koncentraciji antioksidanata. Nanosite čisti med na akne, držite 20-30minuta, umijte se i ponavljajte od 1-3 puta dnevno, dve nedelje i sigurno ćete primetiti poboljšanja.

med

Ehinacea. Ovaj cvet ima antivirusna, antibakterijska i antiupalna svojstva što je veoma korisno ako želite staviti akne pod kontrolu. U kliničkim testiranjima ehinacea se pokazala pogubnom po bakterije koje uzrokuju akne. Da biste dobili što bolje rezultate umivajte lice čajem od ehinacee svako veče pre spavanja.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Zorro Gorstak

    Komentar: Za akne (bubuljice) je dobra isto komova rakija i gornji deo kantariona, cvet i malo listova, Hypericum perforatum. Maze se preko ranica i ubrzava iscelenje. Kantarion deluje anti-bakterjsko/ virusno/ upalno/ gljivicno. Sprema se kao kantarionovo ulje, samo se umesto ulja stavi komova rakija. Inace, u nekim krajevima kantarion se zove Bogorodicna trava , apropo lekovitosti.

Napišite komentar