Menu 

Da biste oterali mrave nisu vam potrebne posebne hemikalije već kućne potrepštine od kojih većinu u ovom trenutku sigurno imate u svome domu. Rešite se ovih malih napasnika još danas.

Rešite se mrava brzo i lako uz otrepštine koje sigurno imate.

http://www.dreamstime.com/stock-images-sticky-glue-tape-image17564014

Samolepljiva traka. Ako se ravi pojavljuju na radnom stolu u kuhinji postavite im svojevrsnu zamku. Uzmite samolepjivu papirnu traku i stavite je na radni sto sa lepljivom stranom okrenutom prema gore.

Borna kiselina. U otvore na pločicama i u sve rupice iz kojih mislite da mravi dolaze, pomoću kapaljke nakapajte malo borne kiseline. Pripazite kad upotrebljavate bornu kiselinu jer može biti otrovna za decu i kućne ljubimce.

Brašno. Pospite brašno po radim površinama, kuhinjskim ormarićima i svim mestima gde mravi dolaze. Brašno će ih zasigurno odbiti.

Saksije za cveće. Da biste se rešili mrava u vašoj bašti ili dvorištu uzmite glinenu saksiju za cvećei njome prekrijte mravinjak i kroz rupicu za drenažu sipajte ključalu vodu.

Limun. Da biste zaštitili kuhinju od mrava nisu vam potrebni insekticidi upotrebite svež limun i vaš problem će biti rešen. Limunovim sokom prvo premažite prozorske daske i vrata, a zatim pređite na sve otvoree i rupice odakle bi mravi mogli dolaziti.

Narandža. U blenderu napravite pastu od narandžine korice i jedne šolje tople vode. Dobijenu tečnost sipajte oko mesta gde ima najviše ovih malih napasnika.

Kajenska paprika i biber čine mešavinu koja je zaista ubojita za mrave. Pomešajte i sipajte na mesta odakle dolaze.

Plastične posudice. Ako pripremate roštilj na otvorenom i plašite se da bi se po stolu mogli penjati mravi postoji jednostavan način da to sprečite. Svaku nogu od stola stavite u jednu plastičnu posudu i u svaku sipajte malo vode.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-chalk-image6530167

Kreda. Jednostavno povucite linije običnom kredom sa kojom pišu vaša deca oko mesta koje želite zaštiti od mrava i oni će pobeći jer ih odbija kalcijum karbonat koji se u kredama obično nalazi.

So je sigurno začin koji najčešće koristimo u borbi protiv mravaca. Jednostavno posolite mesta odakle dolaze mali napasnici i to je to.

Jeste li već koritsili neke od ovih metoda za teranje mrava?

Piši!
Širi dalje!
2 komentara
  1. Silvija Dukic

    Jesam sol ali nije baš pomoglo probati ću sad sam ovom drugim metodama

  2. deratizacija

    Kad su u pitanju mravi, a i ostali insekti koji zaposedaju vasu kucu (pa cak i glodari), prevencija je takodje vazna. Najbitnije je da ne ostavljate na otovrenom hranu koja moze da ih privuce – sve pakujte u zatvorene kese i kutije. Takodje, vodite racuna o vlazenju oko sudopere i kade, i masnoci koja se skuplja tokom pripreme hrane oko sporeta.

Napišite komentar