Menu 

Jeste li ikad razmišljali o tome da u svom domu posadite ni manje ni više tropsko voće kao što je ananas? To je mnogo jednostavnije nego što vi možda milsite i zato ne časite časa već krenite u sadnju ananasa.

Da biste posadili ananas nije vam potrebno neko posebno seme, treba vam samo obični ananas koji ste kupili u prodavnici i detaljna uputstva koja smo za vas pronašli na Theorganiclemon blogu.

Kad ste kupili ananas i doneli ga kući, otkinite zeleni vrhi i to tako da ga jednostavno okrenete rukom. Cilj je da otkinete samo zelene listove sa malo mesa na vrhu.

ananas

Nakon toga nožem odrežite meso i skinite prvi sloj malih smeđkastih listova koji se nalaze pri samom dnu. Zatim skinite i prvi sloj manjih zelenih listova sve dok vam se ne pojavi smeđe suvo korenje. Ogulite još jedan sloj listova da bude vidljivo što više korenčića.

ananas2

Nakon toga ananas stavite u čašu vode, ali da u vodi  bude samo vrh. Čašu postavite na prozor gde dopire dosta sunčeve svetlosti i čekajte da se pojave klice što bi trebalo da potraje nekoliko nedelja. Ako bude potrebno skinite još koji sloj zelenih listova u međuveremnu.

ananas7

Kad su se pojavile klice, ananas posadite u saksiju sa zemljom, stavite na dobro osunčano mesto i zalivajte otprilike jednom nedeljno. Ako vidite da je zemlja jako suva, zalivajte i češće.

ananas5

Treba da znate da će možda proći godine dok uberete svoj prvi plod koji neće biti ni blizu veličine onoga koji kupujete u prodavnici, ali do tada ćete imati divnu ukrasnu biljku u svom domu.

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Snezana Horvat

    ja sam probala da zasadim ali nazalost nije uspelo !

Napišite komentar