Menu 

Proleće će proteći u treptaju, pa nam dolazi leto i sparne noći. Da biste se rashladili okupirajte dvorište. Ovog leta obavezno instalirajte bioskop van kuće. Magični filmski doživljaj, kojim ćete očarati i vaše komšije.

kucno kino u dvoristuPre nego što se upustite u kino avanturu, potrebne su pripreme. Pored dobrog mesta u dvorištu, potreban vam je ekran (zid ili improvizovano platno), polica za projektor, kućno kino, DVD plejer ili računar, projektor i zvučnici.

Prvo što trebate uraditi je izabrati idealno mesto. Tražite da bude relativno zaklonjeno (možda u blizini drveta) i da je blizu izvora električne energije. U blizini ne bi trebalo da bude neki jak izvor svetlosti (poput ulične lampe), jer bi mogao da pokvari ugođaj. Namestite vaš ekran. Može vam poslužiti čist zid kuće ili instalirajte svoje pravo platno, recimo, od bele plahte. Namestite laptop ili plejer, projektor i zvučnike i podesite sliku. Nabavite dovoljno polica i mesta gdje ćete držati ove najvažnije stvari, kao i produžne kablove.

Nabavite dobar film, oko kojeg ćete se zajednički dogovoriti. Namestite atmosferu: udobne ležaljke, veliki jastuci, improvizovane mini police, mnogo kokica i osvežavajućih napitaka i neizbežne sveće i prigušene lampice. Ukoliko imate problema sa insektima, preporučuje se da mesto tretirate nekim sredstvima protiv komaraca i sličnih buba.

I još jedan savet. Komšije će sasvim sigurno provirivati u vaše dvorište da vide šta se to kod vas dešava. Da biste izbegli eventualnu ljubomoru ili pritužbe na preglasno kino, pozovite ih, pa bar mesta ima dovoljno.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar