Menu 

Čak i oni koji vole leto i lako podnose vrućinu obično imaju problema sa spavanjem kad su temperature visoke kao prethodnih nekoliko dana. Donosimo vam veoma korisne savete kako da se naspavate i tokom najvećih vrućina.

Danju je lakše podnositi vrućine, pošto uglavnom vreme provodimo u klimatizovanim prostorijama, ali pošto se spavanje pod klimom ne preporučuje onda treba znati nekoliko trikova koji će omogućiti spavanje, a mi ih znamo.

Idealna temperatura za spavanje je između 19-20 stepeni, što je tokom ovih vrelih noći veoma teško postići bez klima uređaja. Uz nekoliko naših saveta sigurno ćete spavati kao beba i kad je vruće.

Kako da ventilator radi bolje. Umesto klime uvek je bolje upaliti ventilator, ali svi znamo da od njega nema neke koristi jer on samo raspršuje već ustajao i topao vazduh. Da biste poboljšali rad ventilatora postavite mokar i hladan peškir ili led sa zadnje strane ventilatora koji će pomoći da se prostorija bolje rashladi. Isto tako, važno je da ventilator nije okrenut direktno prema vama dok spavate. Pogledajte video tutorijal koji će vam pomoći da od običnog ventilatora napravite pravi mali klima uređaj.

Za spavanje obucite vlažnu majicu. Ako vam ventilator ne pomaže onda za spavanje obucite vlažnu majicu ili čarape koje će vas hladiti tokom noći. Svakako ne želite da vam odeća bude mokra, ali pomalo vlažna svakako može biti jer će pomoći da se temperatura tela spusti, a neće vam ugroziti zdravlje.

Odaberite pravu posteljinu. Tokom leta, za dobro spavanje je veoma važan i materijal od kojeg je napravljena vaša posteljina. Jedan od razloga zbog kojih ne spavate dobro leti je sigurno i loša posteljina koja ne dozvoljava strujanje vazduha. Birajte čaršafe napravljene od prirodnih materijala, posebno od pamuka iz kojih će znoj brže isparavati.

19376938321_67b597e58f_z

Izbegavajte maženje. Nažalost, ako želite dobro spavati po vrućinama onda izbegavajte maženje sa partnerom. Ako imate veliki krevet odmaknite se što dalje i raširite se što više možete jer ćete u tom slučaju sigurno ugodnije i bolje spavati nego da se priljubite jedno uz drugo.

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar