Menu 

Da li ste se ikada zapitali koliki je vaš životni vek? Da li postoje neke stvari koje možete odmah sada učiniti da na svoju “brojku” dodate još koju godinu? Da, postoje. Saznajte koje.

Pored odbacivanja loših navika, poput pušenja, izlaganja stresu, gojaznosti, možete učiniti još nekoliko stvari za duži život. 

Čaša je uvek do pola puna

Istraživanje sprovedeno na 243 osobe prosečne starosti 97,6 godina pokazalo je da su te dugovečne dedice i bakice bili tokom života veliki optimisti, koji su svemu ležerno pristupali. Zato, svaki dan budite zahvalni na onome što imate, zapišite, ako treba, lepe stvari koje vam se dogode u toku dana.

Dobar drug

Druželjubivost može podići vaše šanse da duže živite za 50 odsto. Okružite se prijateljima, upoznajte nove ljude, komunicirajte, krećite se među zanimljivim osobama. A ako i niste baš drugar nad drugarima, krenite korak po korak. Lagano se otvarajte prema ljudima. Možete, recimo, za početak pozvati neke bliske ljude na ručak ili pokrenuti klub knjige.

Nikada nije kasno

Savesnost se često povezuje sa dugovečnošću. Detaljisti, odgovorne osobe i oni koje uvek žele da posao obave kako treba, navodno, će dočekati duboku starost. A vi, ako želite da razvijete savesnost, počnite sa spiskovima stvari koje trebate uraditi. Možda vam pomogne. I, naravno, ne zaboravite, držite se puta sreće i nabacite taj osmeh!

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar