Menu 

Zdravo se hranite, redovno vežbajte, izbegavajte stresne situacije. Sve su to saveti kojima nas obasipaju lekari, a koji bi trebalo da nam obezbede dug i zdrav život. Pre nego iz korena promenite svoje navike probajte sa sitnicama kojima ćete sigurno uložiti u zdravu budućnost.

Kraj leta je savršeno vreme da unesete neke male promene u svoj život jer se polako vraćate u svakodnevnicu nakon raspusta i godišnjih odmora. Tada smo obično puni snage i pozitivne energije koju svakako treba iskoristiti na najbolji mogu način.

Evo šta možete uraditi da budete zdraviji, srećniji i puni energije.

Idite na spavanje pola sata ranije. Neka jedna od glavnih odluka ove jeseni bude da više spavate jer nedostatak sna sa sobom donosi mnoge zdravstvene probleme. Na spavanje odlazite svega pola sata ranije, vi nećete ništa izgubiti, a vaš organizam će odbiti puno toga i zato nema razloga da ne probate. Više sna obezbediće vam manjak stresa, jači imunitet i ubrzanje metabolizma.

http://www.dreamstime.com/stock-photography-relax-brething-image15831122

Birajte zdraviju hranu. Najbolji način da se zdravije hranite jeste da postepeno uvodite male, gotovo neprimetne, ali veoma delotvorne promene.

  • Zamenite mesne prerađevine pravim mesom.
  • Smanjite unos crvenog mesa
  • Belu rižu zamenite smeđom.

Duboko dišite. Ako se tokom radnog dana konstantno borite sa stresom i nemte vremena da se opustite pokušajte naći instant mir. Kad god osetite da ste napeti, da vam nivo stresa raste, da vas bole ramena i vrat zastanite samo na trenutak i pokušajte se opustiti. Zatvorite oči i jednostavno nekoliko puta duboko udahnite i izdahnite. S vremenom ova sitnica doneće velike promene kad je u pitanju nivo stresa i opšte raspoloženje.

Smanjite unos šećera. Ishrana bogata šećerom ubrzava proces starenja, uništava prirodni kolagen i stvara upale u telu, a tu je naravno i rizik od dijabetesa te gojenja. Pokušajte na minimum svesti unos hrane bogate šećerima i što više koristite prirodne zaslađivače poput stevije.

Šetajte više. Brzo hodanje vas osolobađa od stresa, topi kalorije i poboljšava zdravlje srca. Parkirajte automobil u garažu i hodajte kad god za to imate priliku-Ššetajte do posla, na kafu ili u kupovinu. Isto tako možete nabaviti pedometar koji će meriti koliko ste kilometara tog dana prešli i to će vam sigurno biti podsticaj da što više šetate.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar