Menu 

Već od februara i marta počnemo razmišljati o dijetema da bismo na plaži izgledali što bolje, onda odemo na odmor i za 10-ak dana sav trud padne u vodu. Kako da izbegnete da se sa odmora vratite sa kojim kilogramom više? Pročitajte.

Divna plaža ne mora bitio sjajna samo za izležavanje i ispijanje koktela, plaža može biti sjajno mesto za sagorevanje kalorija. Ustanite iz ležaljke, trčite, igrajte odbojku sa decom, zabavljajte se… Istraživanja kažu da trčanjem po plaži zbog neravnog tla sagorevamo više kalorija nego na stazama. Tu je naravno i plivanje, koje je sjajna kradio vežba. Kako da odaberete savršenu kardio vežbu za vas pročitajte OVDE.

Šetajte! Krenite u istraživanje mesta u kojem ste odseli, ali ne vucite se nogu pred nogu nego ubrzajte korak. Hodanje je sjajan način za sagorevanje kalorija.

Ako u sklopu hotela imate teretanu ne budite lenji da je par puta posetite za vreme odmora.

Obavezno isplanirajte užinu i grickalice za vreme putovanja, da vam se ne desi da se napunite slatkišima i visokokaloričnim grickalicama sa benzinskih pumpi. Zapakujte zdravu užinu, bademe, lešnike, proteinske pločice (Ovde vam se krije recept za proteinske pločice), voće i dosta vode.

Na odmoru se svi pomalo opustimo i ne obraćamo pažnju koliko alkohola popijemo. Letnji kokteli mogu da sadrže od 200-400 kalorija, zato pre nego naručite još jednu turu setite se ove informacije.

Odricanje i dijete na odmoru ne zvuče baš kao sjajan provod, pitate se čemu sve? Ne morate baš da se slepo pridržavate svih pravila ishrane i ugodite sebi koji put. Pojedite omiljenu slasticu, ali ne preterujte, setite se truda koji ste uložili da biste izgubili suvišne kilograme.

Većina hotela poseduje švedske stolove i mogućnost da jedete koliko želite. Ovo može biti veoma veliko iskušenje. U ovakvim sitacijama ljudi uglavnom ne mogu da odole i uvek pojedu više nego što bi trebalo i više nego što je dovoljno. Ako ikako možete izbegavajte švedske stolove i samoposluženja.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar