Menu 

Iako vam možda izgleda da nije ni malo jednostavno skinuti pet kilograma i da je nemoguće bez restriktivne dijete odmah ćemo vam reći da se varate. Prihvatite izazov popularnog doktora Oza i izgubite pet kilograma samo uz nekoliko jednostavnih promena.

Ovaj popularni tv doktor kaže da ova dijeta nije samo dobra za lepši izgled već će vam pomoći da prirodnim putem snizite holesterol, krvni pritisak, smanjuje rizik od moždanog udara te od raka materice i dojke. Ne postoji ni jedan dovoljno dobar razlog zašto ne biste probali, i verujte nam na reč nećete ni osetiti da ste na dijeti.

Smršati se može bez problema ako promenite neke svakodnevne navike za koje niste ni svesni da loše utiču na vašu liniju. Evo šta treba da uradite.

Izbacite gazirane sokove. Samo eliminacijom gaziranih i ostalih sokova koji su bogati šećerima u organizam ćete uneti stotine kalorija manje, svakog dana. Samo jedna konzerva gaziranog soka sadrži 155 kalorija, a pored toga redovnim ispijanjem ovih sokova povećavate rizik od nastanka dijabetesa, kosti slabe i zubi propadaju. Pokušajte u potpunosti izbaciti ovakve vrste napitaka.

gazirano

Izbacite užinu pred spavanje. Prema rečima dr. Oza ljudi koji jedu pred spavanje u proseku dobiju čak 8,5 kilograma više od onih koji nemaju tu naviku. Sve što treba da uradite da biste smršali jeste da izbacite kasnovečernji obrok koji je obično rezultat dosade. Napravite sebi opuštajuću kupku, čitajte nešto ili slušajte muziku da biste skrenuli misli od jela.

Krećite se deset minuta dnevno. Možda izgleda kao malo, ali bolje išta nego ništa. Bez obzira koliko ste zaposleni i koliko vam je raspored pretrpan sigurno ćete naći deset minuta za kratku vežbu tokom dana. Gledajte samo da to bude vežba visokog intenziteta pomoću koje ćete sagorevati kalorije, pospešiti kondiciju i poboljšati zdravlje kardiovaskularnog sisitema. Fokusirajte se na tabata vežbe ili trčanje sa sprintom.

Kontrolišite veličinu porcija. Veoma je važno da pazite na to kolike su količine hrane koju pojedete za jedan obrok. Umesto da eliminišete namirnice u kojima uživate (testenina, hleb, riža) bolja opcija je samo da smanjite količine hrane koju pojedete. Kad su u pitanju grickalice i pakovana hrana, nikad ne jedite direktno iz pakovanja, već uvek hranu istresite u posudu ili na tanjir da možete kontrolisati koliko ste tačno pojeli.

vjezba

Važite se svakog dana. Umesto da se nervirate zato jer vam se čini da su vam omiljene farmerke previše tesne, stanite na vagu, izvažite da biste se uverili kako je sve ok ili kako treba da povedete računa. Vaganjem možete tačno pratiti šta je to što vam škodi, a šta pomaže.

Uz ove jednostavne promene, izgubićete najmanje pet kilograma, možda ne za kratko vreme, ali budimo relani, nećete ni osetiti.

Hoćete prihvatiti ovaj izazov?

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Aloe_Vera_Zvezdara Aloe_Vera_Zvezdara

    Clean 9 je program koji je pre svega namenjen za Detoksikaciju tj. kao detoksikacioni program koji će vam pomoći da započnete svoj put ka zdravlju i željenim oblinama.
    Sa ovim programom, dokazano je u praksi, može se smanjiti čak i do 4 cm u obima stim što je za osobe koje imaju potrebu za većim skidanjem kilaže i regulisanja masnoća neophodno je da nakon korišćenje C9 paketa nastave sa korišćenjem paketa F.I.T. 1

Napišite komentar