Menu 

Proleće je, sjajno doba godine da zajedno sa vašom decom berete cveće i upotrebljavate ga na neobične načine. Napravite vodene boje uz pomoć svežeg cveća.

Mama Allison sa bloga Learn play imagine je odlučila da zajedno sa svojom dečicom pokuša napraviti vodene boje i to uz pomoć svežeg cveća. Da joj nije uspelo mi sigurno ne bismo ni pisali ovaj tekst zato krenimo na sam postupak.

Za početak, zajedno sa svojom dečicom krenite u potragu za cvećem, birajte cvetove jarkih boja da bi i vaše boje bile jarke.

boje3

Kad ste pronašli cvetove stavite ih u plastične kesice sa zatvaračem (bez stabljika i listova), zagrejete jednu šolju vode, ali da ne bude previše vruća i zalijte ih toplom vodom. 250 mililitara vode biće dovoljno za četiri različite boje. Nakon toga, kesice položite na radnu površinu pa preko cveća lagano prelazite oklagijom da cvetovi puste što više boje, a zatim ostavite cveće u vodi nekoliko sati.

boje3

Rezultat koji je dobila Allison i njen sin je bio zadivljujući, narandžasto cveće je dalo najbolju boju, izrazito jarku, roze cveće je dalo ljubičastu boju, plavo cveće je dalo najsvetliju boju, dok crveno nije dalo ništa nalik crvenoj već neku zelenkastu boju.

boje4

Nakon što je cveće pustilo boju, procedite ih u posudice, dajte klincima kist i papir pa neka stvaraju umetnička dela cvetnim bojama.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar