Menu 

Ukoliko imate problema sa spavanjem i nervozom pokušajte svako veče pre spavanja u vašoj spavaćoj sobi odraditi ove vežbe istezanja koje će vas umiriti i pomoći vam da mirno spavate celu noć.

Da biste radili ove vežbe nije vam potreba nikakva priprema, treba vam samo nekoliko minuta da sve završite, a od opreme će vam trebati samo krevet. U svakoj poszi ostanite dovoljno da duboko udahnete oko osam puta.

1.

golub

golub2

 

golub3

Stanite pored kreveta i jednu nogu podignite na krevet tako da je savijete u kolenu. Nakon toga se savijte i lezite na krevet tako da čelom dodirujete krevet, a ruke podignite iznad glave, na krevet. Nakon toga ruke savijte i dlanove stavite ispod čela. Ponovite sa drugom nogom.

2.

l1

l2

l3

Jednu nogu stavite na krevet, ali ispruženu. Nakon toga ruke stavite na rub kreveta i lagano savijajte glavu prema kolenu, koliko možete. Ponovite sa drugom nogom.

3.

pas

Stanite uspravno, licem okrenuti prema krevetu, ali se malko odaljite. Savijte telo iz kuka prema napred, ispruženih ruku i naslonite se krevet. Noge su blago raširene i ravne u kolenima.

4.

ležanje

Lezite na rub kreveta, sa rukama ispod glave, jedna noga neka bude na podu, a druga na krevetu savijena u kolenu i podignuta. Ponovite sa drugom nogom.

5.

okret

Lezite na leđa, sskupite noge, savijte u kolenu i okrenite ih na suprotnu stranu od torza, jednu ruku podignite iznad glave , drugom pidržavajte kolena.

6.

Savasana

Lezite na krevet, lagno raširenih nogu, ruke stavite na donji deo stomaka, zatvorite oči i opustite se.

Nakon ovih vežbi sigurni smo da ćete spavati kao beba.

Izvor: Sheknows.com

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar