Menu 

Jedan od najčešćih fitnes ciljeva koje si žene zacrtavaju je svakako ravan stomak tako da ne čudi što postoji mnogo vežbi koje nam zatežu i oblikuju baš ovaj deo tela. Ali, postoje i one koje nam samo uludo troše vreme. Evo koje su.

Nisu sve vežbe za trbušne mišiće jednako osmišljene i radeći većinu njih samo gubite vreme. Evo koje vežbe ne treba da radite ako želite izravnati stomačić.

Osnovni trbušnjaci: oni najobičniji trbušnjaci koje naučimo još na času fizičkog u osnovnoj školi su čisto gubljenje vremena i zato ih preskočite. Oni jako malo aktiviraju stomačne mišiće.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-woman-exercise-sit-ups-image10564988

Vežbe na posebnim spravama za trbušnjake. Sigurno ste nekoliko puta pali u iskušenje da kupite neku od onih posebnih sprava za oblikovanje trbušnjaka koji se reklamiraju na TV shopu. Naša topla preporuka vam je da se oduprete iskušenju jer su trbušnjaci na tim spravama za neverovatnih 80 odsto manje efektni.

Trbušnjaci sa ravnim nogama. Jeste li i vi molili drugaricu da vam sedne na kolena dok vi radite trbušnjake da bi vam noge bile ravne celo vreme? Upravo ova vežba je uzrok mnogih povreda u leđima, a ni ne oblikuje baš trbušne mišiće zato nipošto ne traćite vreme da je radite.

http://www.dreamstime.com/stock-photography-dumbbell-side-bend-personal-trainer-doing-bends-training-his-abs-gym-image31865002

Bočni trbušnjaci za tegovima. Nemojte se truditi da vežbate izolovane grupe trbušnih mišića. Vežba koja podrazumeva da stojite, u jednoj ruci držite teg i savijate torzo u stranu prema tegovima može biti uzrok istegnuća. Veoma je važno da tokom vežbe angažujete sve mišiće u abdomenu.

Okretanje u stranu u sedećem položaju. Postoje posebne sprave koje vam omogućuju da radite ovu vežbu i odmah ćemo vam reći da su oni bacanje novca i gubljenje vremena. One ne treniraju vaše mišiće jer podstiču potpuno neprirodno kretanje.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-women-planking-image26901896

Vežbe koje treba da radite da biste oblikovali mišiće stomaka su planking, trbušnjaci “vožnja bicikla”, planking sa strane, trbušnjaci sa podizanjem nogu dok ležite, a ruke su vam pod zadnjicom…

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar